GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος : Συναίνεση για τον Πρόεδρο και μετά βλέπουμε…

Την ανάγκη συναίνεσης πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας για την ανάδ...


Την ανάγκη συναίνεσης πρότεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προέδρου της δημοκρατίας.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι διαδικασία συναίνεσης δεν είναι μηχανισμός πόλωσης και τεχνητής πρόκλησης εκλογών. Σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία πρέπει η διαδικασία να ξαναποκτήσει τα θεσμικά χαρακτηριστικά της».
Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε «Η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία . Η πρόταση δεν απευθύνεται μόνον ή κυρίως σε ανεξάρτητους βουλευτές. Μας έχουν απαντήσει δεν μας ενδιαφέρει τίποτε εκλογές τώρα. Αυτή η απλή και τόσο εύκολη θέση ισχύει και μετά τη δύσκολη διαπραγμάτευση. Δεν βλέπουν την ανάγκη για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης….»
Ωστόσο μια φράση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε διάφορες ερμηνείες. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού σημείωσε την ανάγκη να εκλεγεί συναινετικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε «μετά ανάλογα με τις συνθήκες βλέπουμε πως θα πορευτεί η χώρα».
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας «Ποιοι είναι αυτοί, που διεκδικούν να αναλάβουν την επόμενη ημέρα; Σεβόμαστε όλοι μας τη δίμηνη τεχνική παράταση; Να ολοκληρώσουμε την τελευταία αναθεώρηση του προγράμματος; Θα ψηφίσουμε με συνευθύνη τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις; Θα ολοκληρώσουμε τη συμφωνία για τη νέα πιστωτική γραμμή; Θα ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις για το χρέος; Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση, υπάρχει μια συνεχής παλινδρόμηση, παλικαράδικες δηλώσεις για διαγραφή χρέους, κλείνουν το μάτι ότι εντάξει θα τα βρούμε;»
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση