GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ξυλεύουν το δάσος στο πάρκο του αρχαιολογικού χώρου του Βουθρωτού"

Του Τελνίς Σκούκι Για να πωληθούν τα δένδρα του για καυσόξυλα, λένε κάποιοι, για να προστατευτεί το μνημείο από την ανεξέλεγκ...



Του Τελνίς Σκούκι

Για να πωληθούν τα δένδρα του για καυσόξυλα, λένε κάποιοι, για να προστατευτεί το μνημείο από την ανεξέλεγκτη βλάστηση, απαντούν οι αρχές!
«Δεν είναι δυνατόν να βάζουν πριόνια και να ξυλεύουν το δάσος στο πάρκο του αρχαιολογικού χώρου του Βουθρωτού", λέει ο Ziso Kristopulli, πρώην επιθεωρητήςπεριβάλλοντος|". Και προσθέτει: "Το πάρκο Βουθρωτού είναι ένα πολιτιστικόμνημείο πρώτης κατηγορίας, και γι' αυτό έχει θεσπιστεί ειδικός νόμος για την προστασία του". Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 82 χιλιόμετρα, που είναι η έκταση του αρχαιολογικού χώρου. Κατά τη διάρκεια διήμερης δημοσιογραφικής έρευνας του ανταποκριτή στο Αργυρόκαστρο του "News 24" Eri Muço, αποδείχθηκε ότιτουλάχιστον 30 δέντρα στην είσοδο του πάρκου του Βουθρωτού, είναι έτοιμα ναπωληθούν για καυσόξυλα στους Αγίους Σαράντα, στο Δέλβινο και στο Μουρσί.Δεκάδες εργάτες με πλήρη μυστικότητα, δύο εβδομάδες, ξυλεύουν με πριόνια βελανιδιές". Οι αρχές απαντούν ότι "υπάρχει ένα σχέδιο δράσης σε τέσσερα σημεία,το ένα εκ των οποίων είναι να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος καταστροφής των μνημείωναπό την ανεξέλεγκτη βλάστηση. Μέχρι τώρα έχουν εξαλειφθεί μερικά δέντρα, τα οποία είχαν επισημανθεί με κόκκινο σήμα».

1 σχόλιο

  1. Τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι αναμένει ο Παύλος Χαϊκάλης, σημειώνοντας ότι όταν δει το περιεχόμενο της, θα καταθέσει "μήνυση για ψευδή καταμήνυση"!

    Όπως είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και η δικηγόρος του Έλενα Τζούλη, σε συμφωνία με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές.
    Υποστήριξαν ότι η συμφωνία έγινε, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα και εξαπέλυσαν αιχμές για κωλυσιεργία, καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Λάκη Λαζόπουλο, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

    Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση "για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης" και "ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού, καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα."

    Μάλιστα η δικηγόρος είπε θα ήταν πραξικόπημα να κλείσει η υπόθεση χωρίς άρση του απορρήτου.

    Η κα Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας οτι ουσιαστικά αποτελεί "παραδοχή του ίδιου οτι διέπραξε το αδίκημα" και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία οτι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρώνητος. Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία "από τον κ. Σαμάρα ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS"

    Ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε οτι "όταν έγινε η ιστορία με τους κουμπαράδες ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε εντός 24 ωρών" λέγοντας ότι στη δική μου περίπτωση υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση