GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολύνεκρη επίθεση στην Υεμένη

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 15 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στ...



Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 15 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην πόλη Ράντα της επαρχίας αλ Μπάιντα στην κεντρική Υεμένη, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη κοντά σε ένα σημείο ελέγχου που έχουν εγκαταστήσει σιίτες αντάρτες Χούτι την ώρα που περνούσε ένα σχολικό λεωφορείο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 μαθητές, ανέφεραν οι πηγές. Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στόχος της επίθεσης ήταν το σπίτι του Αμπντάλα Ίντρις, ενός επικεφαλής των Ανσαρουλάχ, όπως είναι γνωστοί οι Χούτι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει ότι μια δεύτερη βόμβα εξερράγη κοντά στο σπίτι ενός αξιωματούχου που φέρεται να υποστηρίζει τους Χούτι.

Από την επίθεση «σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 15 παιδιά», είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι η επίθεση φέρει τα γνωρίσματα της αλ Κάιντα.

Η Ράντα είναι προπύργιο της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqap), ενώ οι σιίτες αντάρτες προσπαθούν εδώ και μήνες να την καταλάβουν.

Οι Χούτι έχουν αναχθεί σε μεγάλη δύναμη στην Υεμένη μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σανάα στις 21 Σεπτεμβρίου, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από τους κατοίκους ή την αδύναμη κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

Η προέλαση της Ανσαρουλάχ έχει εξοργίσει την αλ Κάιντα, που θεωρεί τους σιίτες αιρετικούς και πιόνια του Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση