GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λυκούδης συντάσσεται με την κίνηση βουλευτών για προεδρία-εκλογές

Με τους βουλευτές που υπογράφουν την πρωτοβουλία περί εθνικής συνεννόησης, μέσα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την έναρξη...


Με τους βουλευτές που υπογράφουν την πρωτοβουλία περί εθνικής συνεννόησης, μέσα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης και την πορεία προς εκλογές εντός του 2015, συντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, όπως και ο ίδιος ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας.
Ο ίδιος πρότεινε ακόμα και για τον εκλογικό νόμο, την ψήφιση ενός αναλογικού συστήματος, που θα βοηθήσει στο να εμπεδωθούν στη χώρα οι κυβερνήσεις συνεργασίας.
Πρόταση, όμως, κατέθεσε και για το χρέος και την καλύτερη διευθέτησή του.
Ειδικότερα, πρότεινε την σύσταση μίας εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης.
«Καλούμε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε», είπε, σημειώνοντας πως θα επιλέξει ο κυρίαρχος λαός τις ορθότερες πολιτικές όταν έρθει η ώρα.
«Στις κρίσιμες όμως στιγμές για την χώρα, μπορούμε τουλάχιστον να συνεννοηθούμε», είπε.
Κατά τα λοιπά, ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών, μίλησε για ένα πολιτικό σύστημα που απεδείχθη συνολικά ανίκανο και ανεπαρκές για εθνική συνεννόηση σε ένα δίκαιο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, με την κυβερνητική πλευρά εσχάτως να βιάζεται να δώσει την αίσθηση εξόδου από το πρόγραμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση, μεθυσμένη από τις δημοσκοπικές επιδόσεις της, να αξιώνει εδώ και τώρα εκλογές.
Μίλησε, μεταξύ άλλων, για την εκτόξευση της ανεργίας σε πολύ υψηλά επίπεδα και για ένα ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που έχει εξελιχθεί σε ατομική βόμβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση