GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοχάρους: "Η Τουρκία δεν μπορεί να ροκανίζει τα χρήματα της ΕΕ, για να συλλαμβάνει δημοσιογράφους και να συντηρεί την κατοχή της Κύπρου"

Η Τουρκία προειδοποίησε για τον αντιδημοκρατικό της χαρακτήρα την ΕΕ με τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Τώρα κλιμακώνει εσω...



Η Τουρκία προειδοποίησε για τον αντιδημοκρατικό της χαρακτήρα την ΕΕ με τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.
Τώρα κλιμακώνει εσωτερικά το κυνήγι όσων δημοσιογράφων ασκούν κριτική, φιμώνοντας τον Τύπο, εξουδετερώνοντας έτσι έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, χθες, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους.

Η κατάσταση στην Τουρκία, είπε, είναι εκτός ελέγχου.

Η δημοκρατία, υπογράμμισε, και ειδικότερα η ελευθερία του Τύπου παραβιάζονται καθημερινά.

Οι τελευταίες συλλήψεις των Τούρκων δημοσιογράφων από το καθεστώς Ερντογάν, παρατήρησε, βάζουν ταφόπλακα στην ψευδαίσθηση ότι με το χάιδεμα ή το άνοιγμα κεφαλαίων θα ημερέψει η τουρκική Κυβέρνηση που συνθλίβει κάθε έννοια ελευθερίας και διακαίου, με την ανοχή της ΕΕ.

“Και λέω ανοχή”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Θεοχάρους, “διότι ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει προεκλογικά ότι θα έλιωνε όσους ήταν εναντίον του!”.Προχθές, υπενθύμισε η κ. Θεοχάρους, ο κ. Ερντογάν είπε στην Ευρώπη να μην ανακατεύεται στα του οίκου του και να κοιτάζει τη δουλειά της!

Συνεπώς, τόνισε, χίλια ψηφίσματα και αν εκδοθούν, θα τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων και πρόσθεσε:
“Μόνο με κυρώσεις κατανοεί.

Και δη οικονομικές”.

Διότι, όπως επισήμανε η ευρωβουλευτής, τα χρήματα της προενταξιακής βοήθειας που παρέχει η ΕΕ, ποτέ δεν φτάνουν στον τουρκικό λαό, αλλά χάνονται στο φαγοπότι της διαφθοράς των φίλων και των συγγενών του.

“Για το λόγο αυτό”, υπογράμμισε, “συλλαμβάνει δημοσιογράφους.

Επειδή τον αποκαλύπτουν κι επειδή μας φωνάζουν να δούμε την αλήθεια, ενώ εμείς τους γυρίζουμε την πλάτη”.

Η κατοχή τη Κύπρου, είπε η κ. Θεοχάρους, ήταν το σήμα κινδύνου για την απροκάλυπτη τουρκική παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εάν η ΕΕ, είπε, δεν είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τις ίδιες τις αρχές και τις αξίες της, ακόμη και με την επιβολή κυρώσεων, όπως στην Ουκρανία, δεν θα γλιτώσει από την παρακμή.

Και δυστυχώς, κατέληξε, αντί να εκδημοκρατιστεί η Τουρκία, θα χάσει το δημοκρατικό της χαρακτήρα η ΕΕ.

Η Τουρκία δεν μπορεί να ροκανίζει τα χρήματα της ΕΕ, για να συλλαμβάνει δημοσιογράφους και να συντηρεί την κατοχή της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση