GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμένες πατρίδες

Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου, Αρθρογράφου -Σχολιογράφου "Τ'είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα"."Παλιά μου τέχνη...



Του Κώστα Δημ.Χρονόπουλου,
Αρθρογράφου -Σχολιογράφου

"Τ'είχες Γιάννη, τ' είχα πάντα"."Παλιά μου τέχνη κόσκινο", "Μιά απ' τα ίδια"...
Ατελείωτα, τα ξεφαντώματα των μπαχαλάκηδων.

Αναταραχές, καταστροφές, δηώσεις /λεηλασίες.

Πάντοτε κάτω από την διακριτική παρουσία της -ωσεί παρούσης- πολιτικής εξουσίας και την φανερή στήριξη των "αριστερής ματιάς, κατεύθυνσης και ιδεολογίας κομμάτων", (ή και παρακρατικών;) "Ημουνα νιός και γέρασα", αλλά βελτίωση δεν βλέπω.

Με αφορμή κάποιο γεγονός η πόλη (κυρίως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη) αναστατώνεται, περιουσίες καταστρέφονται, κτήρια πυρπολούνται και - αν έρθουν και στο τσακίρ κέφι τα "νεαρά άτομα" ή τα οργισμένα "παιδιά" - καίνε ζωντανούς ανθρώπους, όπως τότε στη Μαρφίν!.....

Λογικά δεν εξηγείται. Αν πχ εσείς ή εγώ διεκδικούμε κάτι και διαδηλώνουμε θα πρέπει να κάψουμε αυτοκίνητα, ανθρώπους, και να ληστέψουμε μαγαζιά; Εκτός αν είμαστε αντικοινωνικά όντα - αληταριό του κερατά.

Θεωρώ ότι την μεγαλύτερη ευθύνη δεν φέρουν οι ταραξίες. Την φέρουν οι αναίσχυντοι Πόντιοι Πιλάτοι ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ γενικότερα. Ανεξάρτητα αν είναι οι ανήμποροι, δειλοί ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΣΤΟΦΟΒΙΚΟΙ (=Φοβούνται το Πολιτικό Κόστος, μήπως και τους χαρακτηρίσουν: αυταρχικούς !) οι (εκάστοτε) κυβερνώντες, ή οι πονηροί αντιπολιτευόμενοι "ευαίσθητοι Δημοκράτες", οι οποίοι ανέχονται, και ορισμένοι ... υποκινούν τους βανδάλους στο θεάρεστο έργο των κοινωνικών τους αγώνων!

Είναι απαράδεκτο, δεκαετίες τώρα, να μην έχει βγεί μία (1) κουκούλα, ώστε να δούμε τις .... ευγενικές παιδικές φατσούλες , να τους ρωτήσουμε τι θέλουν, να τους το δώσουμε και να τελειώνουμε. Να γλυτώσουμε!.

Κάποτε υπήρχε το όραμα του Ελληνισμού: "Η Μ ε γ ά λ η Ι δ έ α".

Δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε. Παραιτηθήκαμε. Ψαλιδίσαμε τους μεγαλοιδεατισμούς μας.

Σκεφθήκαμε πως αν μπορούσαμε - εμείς οι νεότεροι - να πετύχουμε να ανακτήσουμε το βιλαέτι (μαζί με την Πλατεία) των Εξαρχείων, από τους κατακτητές Βανδάλους, θα ήταν μια κάποια εθνική επιτυχία (!).Αποτύχαμε (!). Ηττηθήκαμε, ως λαός, κράτος, έθνος, ελληνισμός, επειδή δεν είχαμε γενναίους μπροστάρηδες , αλλά κιοτήδες, ανάξιους για πραγμάτωση μεγάλων ιδεών.

Τα εξάρχεια προστέθηκαν στις "Χαμένες Πατρίδες" !!! ......
Τι απομένει να κατακτηθεί; Τι ιστορικό έργο θα μπορούσαν να προσφέρουν - ως ύστατο, ελάχιστο - οι αψίθυμοι καυγατζήδες , τα ΠΑΡΑΘΥΡΟΠΑΛΙΚΑΡΑ της τηλεχαύνωσης;
Ένα και μόνο: να βγάλουν έστω μία (1) κουκούλα, να νοιώσουμε επιτέλους εθνικά υπερήφανοι που τους έχουμε. Να τους καμαρώσουμε!

Δ ι α π ί σ τ ω σ η: ένας εσμός "χαμένων", "χαμένων κορμιών", "χαμερπών αγαπητικών, ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΩΝ αλλά και ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΕΝΩΝ Ιθαγενών, κατέβαλε - και συνεχίζει - άοκνη προσπάθεια να διευρυνθεί ο κύκλος των ¨"χαμένων" ευκαιριών" (!).

Υ.Γ Οι πολιτικάντηδες δεν είναι δυνατόν να λύσουν προβλήματα, και να μεγαλώσουν την Ελλάδα μας, όταν αδυνατούν να μαντρώσουν 200 "παιδιά", και να κάνουν δικά μας τα εδάφη του εξαρχάτου. Για αυτό το μόνο που κατάφεραν είναι η φτωχοποίηση, η αποικιοποίηση , και τελικά, καταστροφή της χώρας.

"Χαμένοι στο διάστημα" των ιδεοληψιών, των κομματικών αγκυλώσεων, της εξάρτησης , της αλλοτρίωσης της προσωπικότητας του κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Παρακολουθούμε ανήμποροι τη συρρίκνωση της Πατρίδας. Τον ενταφιασμό των "Μεγάλων Ιδεών"!

Σ.Σ Οι λέξεις με έντονα κεφαλαία γράμματα προέρχονται απο το ΛΕΞΙΚΗΠΙΟ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση