GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαμιμίκος: Συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για συνταγματική αναθεώρηση

Την ανάγκη για άμεση συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης από τη σημερινή Βου...


Την ανάγκη για άμεση συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης από τη σημερινή Βουλή, επισήμανε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρ. Παπαμιμίκος, μιλώντας σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο για τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.
Συγκεκριμένα επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει ένα ακόμη βήμα και καταθέτει συγκροτημένη πρόταση για μια ουσιαστική Συνταγματική Αναθεώρηση.
«Δεν αρκεί, όμως, να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία. Είναι ανάγκη και να ολοκληρωθεί από τη σημερινή Βουλή, ώστε η επόμενη να είναι αναθεωρητική. Αλλιώτικα η αναθεώρηση θα πάει μετά το 2021. Θα χαθεί έτσι πολύτιμος χρόνος και μια ακόμα ευκαιρία. Και η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Δεν μπορεί να χάνει ως τότε τον καιρό της.
Είναι ανάγκη να βάλουμε τέλος σε ό,τι υπηρετούσε την ατιμωρησία και τη φαυλότητα. Να ξεμπερδέψουμε μία και καλή από τα θεσμικά αδιέξοδα. Ας έλθει και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε όλες μαζί οι πολιτικές δυνάμεις το νέο θεσμικό άλμα.
Να προχωρήσουμε με διάλογο και συναίνεση. Να ξεκινήσουμε τώρα αυτά που χρειάζεται ο Τόπος και ζητούν οι πολίτες», τόνισε.
Επιπλέον ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να συμπεριληφθούν στο διάλογο και να συμβάλουν καθοριστικά στην προσπάθεια θεσμικής και όχι μόνο μεταρρύθμισης της χώρας.
Μεταξύ άλλων πρότεινε:
- Την αναμόρφωση της οικονομικής θεματικής του Συντάγματος.
«Να συνδέσουμε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με την οικονομική ανάπτυξη και να εξασφαλίσουμε ανάλογη ωφέλεια για το κοινωνικό σύνολο», σημείωσε.
- Την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου.
- Την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης ώστε να επιλύονται το ταχύτερο δυνατόν, οι όποιες διαφορές και να προχωρούν γρήγορα οι νόμιμες επενδυτικές πρωτοβουλίες.
- Την αναθεώρηση του άρθρου 16, για να ξεκινήσει η ίδρυση μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
- Την αλλαγή του πλαισίου ως προς την ποινική ευθύνη των υπoυργών, ώστε να μπει τέλος στο αδιανόητο καθεστώς της ατιμωρησίας.
- Την κατάργηση του θεσμού των γενικών γραμματέων των Υπουργείων και την αναβάθμιση του ρόλου των γενικών διευθυντών.
- Την ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της κοινοβουλευτικής περιόδου.
- Την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και την εκλογή του από τον λαό.
- Την καθιέρωση του σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση