GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το κόμμα ή την πατρίδα;

Με το δίλημμα που έθεσε σε ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλούνται να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν τη Δευτέρα οι...



Με το δίλημμα που έθεσε σε ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλούνται να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν τη Δευτέρα οι βουλευτές. Με την κυβέρνηση να χαμογελά έστω και συγκρατημένα μετά τα 168 «ναι» της τελευταίας ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο παρασκήνιο ασκούνται έντονες πιέσεις για να επιτευχθεί το «180» πριν αλλάξει ο χρόνος.

Η ηχηρή παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου μία ημέρα πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε να ταράξει τα νερά στην πολιτική σκηνή της χώρας. «Εγώ πρέπει σαν πατέρας να πω την αλήθεια, ποιον αγαπάμε πιο πολύ το κόμμα ή την πατρίδα;» αναρωτήθηκε σε ομιλία του λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είχαν προηγηθεί διαρροές ότι ο κ. Ιερώνυμος είχε ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να υπάρξει συναίνεση προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της κοινωνικής συνοχής «που όλοι υπηρετούμε», που όμως διέψευσαν κατηγορηματικά κύκλοι της Κουμουνδούρου.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι «είναι προκλητικά, και προσβάλλουν τον Αρχιεπίσκοπο τα ψευδή δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει τοποθετηθεί για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Μόνο που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος με μια από τις σπάνιες πολιτικού χαρακτήρα τοποθετήσεις του ήρθε να ξεδιαλύνει το τοπίο, αφήνοντας έκθετο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν και στην κυβέρνηση είναι έτοιμοι για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, οι εκτιμήσεις δείχνουν πως ο σκόπελος της προεδρικής εκλογής δύναται να αποφευχθεί. «168 και συνεχίζουμε» ήταν η πρώτη αντίδραση του Γ. Μουρούτη μετά την ψηφοφορία της Τρίτης, δείχνοντας πως στο παρασκήνιο η κυβέρνηση είναι σε θέση να πιέσει ακόμα περισσότερο καταστάσεις.

Ελπίδες στην κυβέρνηση δίνει και η στάση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Με τη Νίκη Φούντα προσφάτως ανεξάρτητη και καθ’ οδόν προς το νέο κόμμα ακολουθώντας τον Σπύρο Λυκούδη δεν αποκλείεται το «παρών» να εξελιχθεί σε «Σταύρο Δήμα». Δεν είναι όμως η μόνη που μετριέται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ειδικά τώρα που η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καν κοινοβουλευτική ομάδα και μερίδα βουλευτών αντιδρά στον «γάμο» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

4 σχόλια

  1. Ακούσατε ακούσατε: http://youtu.be/ndHa877sKmo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δω τι άλλο θα πείτε ρε καθάρματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://anexartitoiellines.gr/index.php

    http://www.syriza.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Δείτε τη φωτογραφία για να μη σας δουλεύουν :

    http://kourdistoportocali.com/storage/photos/c_858px_470px/201412/boukou8ai8nqc.jpg

    http://www.xryshaygh.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση