GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα καταλάβεις ότι ο καλός σου σε κοροϊδεύει!

Αν εξαφανίστηκε ξαφνικά ή σου ζητάει χρόνο "για ν' ανασάνει" εκεί που ήσασταν μέσα στα μέλια, ή αν οι πράξεις του...



Αν εξαφανίστηκε ξαφνικά ή σου ζητάει χρόνο "για ν' ανασάνει" εκεί που ήσασταν μέσα στα μέλια, ή αν οι πράξεις του δεν συμβαδίζουν με τα λόγια του και αναγκάζεσαι μονίμως να σπας το κεφάλι σου για να καταλάβεις τι εννοεί ο ποιητής, τότε χρειάζεσαι άμεσα έναν μπούσουλα που να σου λύσει την απορία και να σε βγάλει από την αμήχανη θέση να ψάχνεις για μάντισσες και χαρτορίχτρες: σε θέλει πραγματικά, ή απλά παίζει μαζί σου για να περάσει η ώρα;


Οπωσδήποτε, κάθε σχέση είναι διαφορετική και εξελίσσεται με τους δικούς της ρυθμούς, καθώς συνδυάζει το συναισθηματικό φορτίο των ανθρώπων που τη συνθέτουν για να σχηματίζει το δικό της μοναδικό "δακτυλικό αποτύπωμα" και να διαψεύσει πολλούς από τους διαδεδομένους "κανόνες".

Κάποιες φορές, μπορεί ο καλός σου να έχει όντως τρομοκρατηθεί από τον τρελό ρυθμό που ακολουθούν τα πράγματα μεταξύ σας και να παίρνει κάποιες αποστάσεις για να μην χάσει τα λογικά του.
Αν ας πούμε είσαστε μόλις ένα μήνα μαζί, αλλά βλέπεστε κάθε μέρα, βγαίνετε συχνά με τους φίλους του/σου και έχετε ήδη αποφασίσει πώς θα ονομάσετε τα οκτώ παιδιά που θα πλαισιώσουν την ευτυχία σας στο άμεσο μέλλον, τότε μπορεί πράγματι εκείνος να μαζεύτηκε λίγο γιατί θέλει να πάρει απλά μια ανάσα ομαλότητας, ακριβώς γιατί ονειρεύεται να χτίσετε μαζί μια σχέση με γερές βάσεις κι όχι παλάτια στην άμμο.

Ωστόσο, υπάρχουν πέντε ξεκάθαρα σημάδια που αποκαλύπτουν πώς να διακρίνεις τον "παίκτη", ο οποίος θα κάνει και θα πει οτιδήποτε προκειμένου να προσθέσει ακόμη μια κατάκτηση στη συλλογή του, από εκείνον που σε βλέπει σοβαρά κι απλά προσπαθεί να κάνει τη σχέση σας να δουλέψει με τον καλύτερο τρόπο. Μάθε, κρίνε κι αποφάσισε λοιπόν, πότε εκείνος ανήκει στην πρώτη περίπτωση για να πάρεις τα ανάλογα μέτρα:

1. Είσαι στο μαύρο σκοτάδι: δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει και πού ακριβώς πάει αυτή η σχέση, ενώ εκείνος δεν προσπαθεί καθόλου να φωτίσει τον κοινό σας δρόμο.

2. Σου τραβάει την πρίζα: εκεί που όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν ρολόι -σε καλούσε πρώτος, απαντούσε αμέσως στα μηνύματα σου και ήταν πάντα διαθέσιμος για σένα- ξαφνικά αλλάζει διάθεση, αποσύρεται συναισθηματικά και πρακτικά και δεν ενδιαφέρεται καν για τα δικά σου συναισθήματα απέναντι του.

3. Δεν έχει χρόνο: σου λέει ότι πήζει στη δουλειά και πνίγεται στις υποχρεώσεις όταν του ζητάς να βρεθείτε, αλλά βρίσκει χρόνο ως δια μαγείας όταν είναι να βγει με τους φίλους του ή με κάποια άλλη και -το χειρότερο- δεν μπαίνει καν στον κόπο να στο κρύψει.

4. Δεν κρατάει τον λόγο του: όταν αυτά που κάνει έρχονται σε αντίθεση με όσα σου λέει -π.χ. λέει "πρώτη φορά νιώθω έτσι με κάποια" αλλά δεν κυκλοφορείτε ποτέ μαζί εκτός σπιτιού- ή όταν το όλο σκηνικό μοιάζει "πολύ καλό για να είναι αληθινό", τότε αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση...

5. Έχει άλλες φιλοδοξίες: αν έχεις βαρεθεί να τον ακούς να λέει πως η σχέση σας είναι ένα λάθος και δεν οδηγεί πουθενά ούτως ή άλλως, καλύτερα να τον πιστέψεις και να πάψεις να χάνεις τον χρόνο σου μαζί του.

Συνοψίζοντας, το κλειδί που θα σου δώσει την απάντηση για τις βαθύτερες προθέσεις του βρίσκεται στο σύνολο της συμπεριφοράς του, το πόσο ξεκάθαρος, καλοδιάθετος και συνεπής είναι στα λόγια και τις πράξεις του απέναντι σου, αλλά και από τη γενικότερη αίσθηση ότι το όλο πράγμα μεταξύ σας προχωράει προς μια θετική κατεύθυνση, έστω και μικρά αλλά σταθερά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση