GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απομακρύνεται ο κόσμος από τον Ολυμπιακό; - Το αρνητικό ρεκόρ που προβληματίζει...

Οι «ερυθρόλευκοι» έστω κι αν αγχώθηκαν, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στην... αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής με τους Νεοσμυρνιώτες, τ...


Οι «ερυθρόλευκοι» έστω κι αν αγχώθηκαν, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο στην... αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής με τους Νεοσμυρνιώτες, την ίδια στιγμή όμως κατέγραψαν και μία αρνητική επίδοση σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου.
Για πρώτη φορά άλλωστε σε παιχνίδι του Ολυμπιακού για την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ ο αριθμός είναι…. τετραψήφιος στο φαληρικό γήπεδο μετά την ανακαίνισή του, βάσει των στοιχείων που δίνει η διοργανώτρια στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα ο αριθμός της εκκαθάρισης που έδωσαν οι πρωταθλητές φτάνει στις 9.428 εισιτήρια, γεγονός βέβαια που… δεν είναι τυχαίο.

Υπάρχει εξήγηση….
Ο καιρός άλλωστε ήταν πολύ άσχημος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπου στο μεγαλύτερο μέρος της υπήρχε πολύ έντονη βροχόπτωση, όπως και το απόγευμα, όταν διεξήχθη το παιχνίδι. Αυτή βέβαια είναι η μία οπτική, αφού είναι γεγονός ότι κι ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν… συγκινείται πλέον με αυτό που βλέπει από την αγαπημένη του ομάδα, τουλάχιστον εντός συνόρων τη φετινή σεζόν.

Φυσικά θα πρέπει να προσμετρήσουμε ότι τα τελευταία ματς έρχονται αμέσως μετά τις υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ως επί το πλείστον εξαιρετικές εμφανίσεις και οι περισσότεροι θέλησαν να δώσουν το «παρών», διαθέτοντας τα χρήματά τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου αναπόφευκτα έχει «χτυπήσει» και τα γήπεδα κι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τα άδεια καθίσματα.

Παρ’ ό,τι βέβαια και τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού είχε σπουδαίες επιτυχίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο κόσμος δεν είχε… σνομπάρει ποτέ σε τέτοιο βαθμό τις εντός συνόρων υποχρεώσεις της ομάδας.

Από ρεκόρ σε… ρεκόρ
Το εντυπωσιακό από εκεί και πέρα είναι ότι η αμέσως προηγούμενη χαμηλότερη προσέλευση στο «Καραϊσκάκη» ήταν ξανά απέναντι στον Πανιώνιο (επίσης ημέρα Τετάρτη) και συγκεκριμένα στο ματς του περασμένου Φλεβάρη, όπου είχαν μάλιστα νικήσει και με το ίδιο σκορ (2-0)! Στις 11.527 είχε φτάσει η εκκαθάριση σε εκείνο το παιχνίδι, ενώ το πλέον αξιοσημείωτο είναι πως μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα οι πρωταθλητές είχαν κάνει και νέο αρνητικό ρεκόρ, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τον Παναιτωλικό!

Η προσέλευση τότε είχε φτάσει στις 12.756, αλλά έπρεπε να περάσουν 15 μήνες για να σπάσει η προηγούμενη επίδοσή τους! Επρόκειτο για την αναμέτρηση με την Κέρκυρα (17/11/12), «κόβοντας» 13.534 εισιτήρια.

Δείτε αναλυτικά τη… χειρότερη πεντάδα αγώνων του Ολυμπιακού: 
ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΣΚΟΡ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
9.428
2-0
17/12/14
Ολυμπιακός-Πανιώνιος
11.527
2-0
5/2/14
Ολυμπιακός-Άρης
12.187
1-0
30/3/14
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
12.756
2-1
2/2/14
Ολυμπιακός-Κέρκυρα
13.534
2-0
17/11/2012

Το… τραυματικό 2010

Παρ’ όλα αυτά τα πρωτεία συνολικά σε επίπεδο πρωταθλήματος για τους Πειραιώτες –κι όχι σε ματς κανονικής διάρκειας- παραμένουν στο παιχνίδι που είχε γίνει στα πλέι οφ της σεζόν 2009-10. Πρόκειται ωστόσο για τη χειρότερη μακράν του Ολυμπιακού εδώ και τουλάχιστον μία 20ετία, αφού είχε τερματίσει 5ος και την αναμέτρηση με τους «κίτρινους» τον Μάιο του 2010 είχαν παρακολουθήσει μόλις 7.088 θεατές!

Σταθερά στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ
Ακόμα κι έτσι πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν οι ομάδες με τον μακράν μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων στη Σούπερ Λιγκ και τη φετινή σεζόν. Από οχτώ ματς έχει δώσει τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στις 20.400 εισιτήρια και τον Δικέφαλο στα 12.001. Με τη σημείωση –γεγονός που δεν θα άλλαζε βέβαια ιδιαίτερα την κατάσταση- ότι το μεταξύ τους ματς έγινε στο «Καραϊσκάκη». Όσο για τον Παναθηναϊκό που έχει έξι παιχνίδια στη Λεωφόρο, βρίσκεται πολύ πιο πίσω με 8.615 εισιτήρια, αλλά έδωσε και τα δύο ντέρμπι εκτός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση