GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Δεν είμαστε ομοφοβικοί, αλλά προτιμάμε μια "υγιή οικογένεια"

H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτ...



H Ρωσία δεν είναι μια ομοφοβική χώρα, σε αντίθεση με ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπενθυμίζοντας παράλληλα τη βασική αρχή που υποστηρίζει: «μία παραδοσιακή οικογένεια είναι μια υγιής οικογένεια».

«Εκείνοι που μας προσάπτουν τον χαρακτηρισμό (της ομοφοβικής χώρας) είναι εκείνοι ακριβώς που θεωρούν ότι ο μη παραδοσιακός σεξουαλικός προσανατολισμός συνιστά ένα ποινικό αδίκημα» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ο Πούτιν αναφέρθηκε στο παράδειγμα κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα.
Ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι σήμερα νόμιμος στις 34 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Η Ρωσία, όπου η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν έγκλημα έως το 1993 και ψυχική ασθένεια έως το 1999, ενέκρινε πέρσι ένα νομοσχέδιο που τιμωρεί κάθε «προπαγανδιστική» ενέργεια ενώπιον ανηλίκων που προωθεί την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία με χρηματικές ποινές και ποινές φυλάκισης.
Ο νόμος αυτό προκάλεσε, αμέσως μόλις ενεκρίθη, σφοδρές επικρίσεις, κυρίως από τις χώρες της Δύσης.

«Εμείς αναγνωρίζουμε και δεν επιτιθέμεθα στα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων» διαβεβαίωσε ο Πούτιν, που έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τα μέλη της προεδρικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του ανθρώπου.
«Όμως η παραδοσιακή οικογένεια, η υγιής οικογένεια, αποτελεί τη στρατηγική μας επιλογή» υπογράμμισε ο ίδιος.
«Το ένα δεν αποκλείει το άλλο» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση