GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ο Αυστριακός πρόεδρος

Να μην οξυνθούν οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ζητά ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό...

Να μην οξυνθούν οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ζητά ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας πως θα ήταν “απερίσκεπτο και επιζήμιο” να πιστεύει κανείς ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να εξασθενήσει τη Μόσχα και να τη θέσει υπό πίεση, για να πετύχει όλες τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις.

Στον αγώνα κατά του τζιχαντισμού, ο Φίσερ υποστηρίζει πως πρέπει “να καταπολεμηθούν οι ρίζες, με το άνοιγμα προοπτικών για το μέλλον στους νέους ανθρώπους”, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι η Αυστρία δεν συμπεριλαμβάνεται στους κεντρικούς στόχους των τζιχαντιστών.

Ο ίδιος τάσσεται στη συνέντευξη υπέρ της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης από την Αυστρία, στην κατάλληλη χρονική στιγμή, και εμφανίζεται αισιόδοξος ως προς μια συμφωνία στη διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σημειώνοντας πως, εν όψει της μεγάλης προσέγγισης, κατά τις πρόσφατες σχετικές διαπραγματεύσεις στη Βιέννη, θα ήταν ανεύθυνο και από τις δύο πλευρές να αφεθεί να αποτύχει την τελευταία στιγμή ο κοινός στόχος για μια αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς χρησιμοποίηση της πυρηνικής ενέργειας στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, η οικονομική και δημοσιονομική κρίση θα είχε επηρεάσει πολύ περισσότερο την Αυστρία εάν αυτή δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας τη διάλυση ο ίδιος δεν φοβάται, παρά τις υπάρχουσες, όπως σημειώνει, διαφορές, για παράδειγμα με τη Βρετανία.

Κατά την άποψή του, η “στενή, αλληλέγγυα συνεργασία” στην ΕΕ είναι κάτι “το νέο και θετικό στην ιστορία” και “όλα όσα βρίσκονται σε αρχικές δυσκολίες ή σε ανεπάρκεια, είναι μια ευκαιρία για την προσπάθεια βελτίωσής τους, και όχι αφορμή για να πει κανείς ότι θα γυρίσει την ιστορία πίσω κατά 50 ή 60 χρόνια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση