GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτική κρίση ξέσπασε στη Σουηδία

Απορρίφθηκε σήμερα το σχέδιο του προϋπολογισμού του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού, από το σουηδικό κοινοβούλιο, προκαλώντ...


Απορρίφθηκε σήμερα το σχέδιο του προϋπολογισμού του κεντροαριστερού κυβερνητικού συνασπισμού, από το σουηδικό κοινοβούλιο, προκαλώντας έτσι πολιτική κρίση στη χώρα και αυξάνοντας τις πιθανότητες ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις αρχές του επόμενου έτους.
Ο Λεβέν δεν έχει διευκρινίσει τι θα κάνει στην περίπτωση που ο κυβερνητικός συνασπισμός μειοψηφίας δεν καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο το σχέδιο του προϋπολογισμού.
Ο Σουηδός πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα για να διευκρινίσει τις επόμενες κινήσεις του.
Ο Λεβέν ενδέχεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ή να παραιτηθεί με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου θα τον επιλέξει και πάλι για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, η οποία θα έχει επαρκή υποστήριξη ώστε να περάσει έναν προϋπολογισμό.
Αν κανένα από τα κόμματα δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, τότε αυτόματα θα προκηρυχθούν εκλογές.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση