GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιορδανία: Ένδεκα άνδρες εκτελέσθηκαν για φόνους

Ένδεκα άνδρες απαγχονίσθηκαν για φόνους σήμερα σε φυλακή της Ιορδανίας και οι εκτελέσεις τους είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται ...


Ένδεκα άνδρες απαγχονίσθηκαν για φόνους σήμερα σε φυλακή της Ιορδανίας και οι εκτελέσεις τους είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο βασίλειο εδώ και οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
"Ένδεκα εγκληματίες καταδικασμένοι σε διαφορετικές υποθέσεις φόνων εκτελέσθηκαν τα χαράματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra. Οι τελευταίες εκτελέσεις είχαν γίνει στην Ιορδανία τον Ιούνιο του 2006.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι Ιορδανοί που είχαν καταδικασθεί το 2005 και το 2006 σε υποθέσεις φόνων που δεν σχετίζονται με την πολιτική ή την τρομοκρατία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των σωφρονιστικών αρχών.
Η θανατική ποινή έχει πάψει να εφαρμόζεται από το 2006 στο βασίλειο, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Χουσέιν Μαζάλι είχε δηλώσει πρόσφατα πως διεξάγεται στη χώρα "μια μεγάλη συζήτηση για τη θανατική ποινή". Σύμφωνα με τον ίδιο, "η κοινή γνώμη εκτιμά πως η αύξηση των εγκλημάτων οφείλεται στη μη εφαρμογή αυτής της ποινής".
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, 122 άνθρωποι έχουν καταδικασθεί σε θάνατο στην Ιορδανία μετά το ανεπίσημο μορατόριο του 2006.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. ΒΡΩΜΑ, ΜΠΟΧΑ, ΔΥΣΩΔΙΑ, ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!

    Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του κ. Σαμαρά, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή.

    Θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή.

    Είτε ο κ. Σαμαράς έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός.

    Το «Success Story», που έγινε ΜΙΖΑ-Story και ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ-Story!!!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ των καταστροφέων της χώρας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση