GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι καλύτερες εθνικές επιταγές υπογράφονται μετά από ασωτίες και ντράβαλα! …

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το πρόβλημα που αφορά στην πολιτική οργάνωση του Εαυτού δεν είναι αν «μετά από ασωτίες και ντράβαλα...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το πρόβλημα που αφορά στην πολιτική οργάνωση του Εαυτού δεν είναι αν «μετά από ασωτίες και ντράβαλα γράφει κάποιος καλύτερα» [Μένης Κουμανταρέας], αλλά η περίπτωση αυτός που γράφει καλύτερα και αυτοί που τον διαβάζουν να θεωρήσουν πως η συγγραφική του δεινότητα οφείλεται στις ασωτίες του και στα ντράβαλά του.

Αντίστοιχο είναι και το πρόβλημα στη σημερινή πολιτική οργάνωση της Ελλάδας. Όσοι πολιτικοί και επιχειρηματίες έχουν καλές επιδόσεις στις ασωτίες και στα ντράβαλα, ενώ έχουν σημαίνουσα συμμετοχή σε σκάνδαλα ή στο «κουκούλωμα» σκανδάλων, θεωρούν πως είναι ικανότεροι στη διαχείριση των κοινών: στη «συγγραφή» της ιστορίας, με όρους πρακτικής πολιτικής και οικονομίας. Από την άλλη, ένα μέρος εκ του πελατειακού εκλογικού σώματος μοιάζει να έχει εσωτερικεύσει πως αυτός που πολιτεύτηκε και πολιτεύεται με κανόνα τις ασωτίες, τις πολιτικές ίντριγκες, τα κοινοβουλευτικά ή/και κομματικά τεχνάσματα ή ακόμη και πραξικοπήματα και τα ντράβαλα (: μάλλον από την απαρχαιωμένη ιταλική λέξη travaglia, που σήμερα θα μπορούσε να σημαίνει επίπονες μπίζνες, κοπιώδες νταλαβέρι) με την διαπλοκή, είναι καλύτερος «(συγ)γραφέας» της ιστορίας και άρα αυτός που δικαιούται ευρύτερη πολιτική υποστήριξη, πάση θυσία!

Το φαινόμενο μάλιστα έχει λάβει τη μορφή κοινού νεοελληνικού παραλογισμού. Οι σημερινές ηγεσίες των κύριων πολιτικών φορέων της ασωτίας και των ντράβαλων - στο πλαίσιο της υπό μακρόχρονη συντεταγμένη χρεοκοπία Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) - και ο επικοινωνιακός τους βραχίονας της διαπλοκής, ζητούν από τους βουλευτές να «συναινέσουν» και να αναδείξουν νέο ΠτΔ τον παλαιό μου φίλο Σταύρο Δήμα, ή αν δεν «τραβήξει» αυτός κάποιον άλλον στη τελική ψηφοφορία, για να μην πάμε σε εκλογές και έρθει στα πράγματα το χάος!

Όπως και να το δεις, πρόκειται για ιλαροτραγωδία, που μόνον ένας Σάκης θα μπορούσε να παίξει με αξιώσεις στις μέρες μας στην Επίδαυρο!!! Οι φορείς της ασωτίας και των ντράβαλων να απειλούν τους κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους του εκλογικού σώματος και την ελληνική κοινωνία με «χάος» (συνώνυμο των εκλογών, όπως και συνώνυμο του ΣΥΡΙΖΑ ) αν δεν ικανοποιηθεί η προϋπόθεση που θέτει ο συνταχτικός νομοθέτης με το άρθρο 32!!!

Πρόκειται ασφαλώς για έναν κατάπτυστο, τρισκατάρατο συντακτικό νομοθέτη που επί του συγκεκριμένου αντί να λάβει υπόψιν του την δημοκρατική συνταγματική θεωρία, έγραψε εμπνεόμενος από την θεωρία του χάους, ενώ μέσα του βαθιά περιφρονούσε την περίφημη χρηματαγορά και αδιαφορούσε για την ελληνική οικονομία!!! Και να σκεφθείτε ένας από τους βασικούς συντάκτες της αναθεώρησης του Άρθρου 32 του Σ. κατά την ΣΤ’ Αναθεωρητική Βουλή (1986) υπήρξε φίλος μου! Έχω, καθώς φαίνεται, χαοτικούς φίλους που υπονομεύουν το καθεστώς από μέσα και που δεν μπόρεσαν να συντάξουν ένα καλλιτεχνικώς άψογο καταστατικό της Ελληνικής Δημοκρατίας κείμενο, τα Άρθρα του οποίου να μην εμφανίζονται ως μισοάδειο ή μισογεμάτο ποτήρι, ανάλογα με τις κομματικές ανάγκες και σκοπιμότητες!!!

Λοιπόν, προτείνω από εδώ και πέρα, πρόωρη διάλυση της βουλής να έχουμε μόνον και αποκλειστικά μετά από συναινετική πρόταση αυτών που γράφουν ιστορία καλύτερα μετά από ασωτίες και ντράβαλα. Είναι οι «καλυτερότεροι» στο να κρίνουν τις ανάγκες του έθνους, μια και είναι οι μόνοι που γνωρίζουν να μετατρέπουν τις τραπεζικές επιταγές σε εθνικές επιταγές!

Έτσι, εθνική επιταγή είναι μία ειδική μορφή τραπεζικής επιταγής - ένα εκλογικό ή κόντρα-εκλογικό χαρτί, ανάλογα πώς συμφέρει κάθε φορά τον πολιτικό καλλιτέχνη που αντλεί δημιουργικότητα από τις ασωτίες του και ντράβαλά του, το οποίο δεν θα μπορούσε να εκδώσει ουδείς άλλος, εκτός από τον τραπεζίτη σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, από εδώ και πέρα στην εθνική επιταγή θα αναγράφεται ένα εικονικό, αυθαίρετο ποσό, με αντίκρισμα τα χρήματα του ελληνικού λαού που προσέφερε μεγαλόψυχα στον χρεοκοπημένο τραπεζίτη-μας (Μας είναι πλέον) η συγκυβέρνηση ασώτων και ντραβαλάρηδων. Και έτσι από σήμερα εάν στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης «ψηφίζετε»: «ΟΧΙ σε εκλογές, πάση θυσία εκλογή Προέδρου από την παρούσα βουλή», όπως εμφανίζεται να επιθυμεί η χρηματαγορά και οι έλληνες, σκανδαλιάρηδες καλλιτέχνες της πολιτικής συνύπαρξης νταβάδων με άσωτους ντραβαλάρηδες, και διατηρείτε λογαριασμό σε μία τράπεζα, θα μπορείτε να πάτε να εκδώσετε σε αυτήν μία εθνική επιταγή, είτε με το συνολικό ποσό του λογαριασμού σας, είτε με μέρος αυτού, ώστε να πάτε να την καταθέσετε στη βουλή, για να αποφύγετε ασφαλώς την κάλπη!

Η εθνική επιταγή αν δεν κατατεθεί - για την δική σας ασφάλεια ασφαλώς - στη σημερινή βουλή, θα πρέπει να κατατεθεί σε τράπεζα του εξωτερικού, όπως ήδη σας έχουν προτρέψει να κάνετε προβεβλημένοι από την διαπλοκή εκπρόσωποι των ασώτων και ντραβαλάρηδων, που κυβερνούν στην χώρα μας και σκανδαλίζουν τον άτιμο αυτόν κόσμο μας! Το ζήτημα είναι εάν σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του, όπως λέμε, και υπάρξει πρόβλημα «συναλλαγής» και καταλήξουμε να μην βρεθούν οι 180 βουλευτές, όπως ορίζει το Άρθρο 32 του Σ., να μην κουβαλάτε λεφτά μέχρι τη κάλπη!

Ξέρετε, αν φτάσετε με μετρητά στη κάλπη μπορεί να σας ρωτήσουν «που πήγαν και πόσα λεφτά» και να σας χαλάσουν την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό, μετατρέψτε της τραπεζική επιταγή σε εθνική επιταγή και καταθέστε την στη βουλή, για να την διαχειριστούν οι καλλιτέχνες της πολιτικής και οικονομικής ζωής στην Ελλάδα, που δεν θα μπορούσαν ποτέ να κατανοήσουν, την ηλιθιότητα και αχαριστία ενός λαού να εμπιστευτεί τους λογαριασμούς του, μέσω κάλπης, σε ανθρώπους που δεν έχουν βιώσει ακραίες ασωτίες και δραματικά ντράβαλα!

Προσέξτε και την τελική συνάρτηση: αν πας στη κάλπη με μετρητά μπορεί να τα χάσεις, ενώ αν μετατρέψεις την τραπεζική σου επιταγή σε εθνική επιταγή και την καταθέσεις στη βουλή για να την διαχειριστούν οι έμπειροι καλλιτέχνες-«γραφιάδες» της ιστορίας μας, άσωτοι (θυμάστε ποιος υπουργός της ΝΔ και πότε μίλησε για κάποιους άσωτους φίλους της Κυβέρνησης Καραμανλή, χρηματιστές;) και ντραβαλάρηδες, αυτοί θα μπορούν να την εξαργυρώσουν και να …σε σώσουν μια για πάντα!

Κοιτάξτε, το δίλημμα αυτής της εκλογής ΠτΔ είναι απλό και σαφές: θα διακινδυνεύσεις τα μετρητά σου στη κάλπη ή θα εμπιστευτείς στους άσωτους- ντραβαλάρηδες την εξαργύρωση της εθνικής σου επιταγής;

Φυσικά, το δίλημμα αφορά αποκλειστικά σε όσους βουλευτές ή πολίτες εμφορούνται από το ιδεολόγημα «μαζί τα φάγαμε»! Οι υπόλοιποι εκτός από την έλλειψη χρήματος, χαρακτηριζόμαστε και από έλλειψη διλημμάτων, αυτή την περίοδο. Είμαστε, φίλε μου, ατάλαντοι δημιουργοί της ιστορίας μας, με περίσσευμα λευκών επιταγών και μόνιμο έλλειμμα ενός αυθεντικού λαϊκού - και όχι στενά κομματικού - κινήματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση