GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για το σύστημα χωρικού σχεδιασμού

Οι προτάσεις του ΣΕΒ για το Εθνικό Σύστημα Χωρικού Σχεδιασμού παρουσιάστηκαν σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχε...


Οι προτάσεις του ΣΕΒ για το Εθνικό Σύστημα Χωρικού Σχεδιασμού παρουσιάστηκαν σήμερα σε ημερίδα που διοργάνωσε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Συνδέσμου, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ταγαρά.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε χαρακτήρισε τη βελτίωση του εθνικού συστήματος χωρικού σχεδιασμού ως μεταρρύθμιση πρώτης προτεραιότητας επισημαίνοντας ότι ο ρόλος του στη διαμόρφωση του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας είναι καίριος, καθώς διασφαλίζει μια απολύτως αναγκαία συνθήκη για την προσέλκυση σοβαρών επενδυτών στη χώρα. Ο κ. Φέσσας ανέφερε ακόμη ότι ο ελλειμματικός σχεδιασμός, η αβεβαιότητα και η ασάφεια στην οριστικοποίηση προβλέψεων, που διέπουν το υφιστάμενο σύστημα, αποτελούν τροχοπέδη για την αδειοδότηση και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων και αντανακλούν ανασφάλεια δικαίου.
Τόνισε δε ότι η επιχειρηματικότητα, κυρίως σε ότι αφορά τις δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα, όχι μόνο δεν ενσωματώνεται επαρκώς στις διαδικασίες του χωρικού σχεδιασμού, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις κυριολεκτικά εκδιώκεται.
Στην ημερίδα παρουσιάστηκε σχετική μελέτη του ΣΕΒ για τα υφιστάμενα προβλήματα και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση