GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς»

Για την ανάπτυξη και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μίλησε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρίστος Παναγ...


Για την ανάπτυξη και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μίλησε ο πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ Χρίστος Παναγόπουλος από το βήμα του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ της Capital Link στη Νέα Υόρκη. «Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες» στον τομέα της ενέργειας.
Ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 έχει δείξει αύξηση 1,7% και, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ελληνική οικονομία το 2015 θα παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση του 2,9% και 3,7% το 2016.
Στη συνέχεια, σημείωσε ότι για πρώτη φορά, μετά από πολλές δεκαετίες, ο προϋπολογισμός εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα.
Ο Έλληνας διπλωμάτης τόνισε ότι ως αποτέλεσμα των παραπάνω «μακροοικονομικών βελτιώσεων», μαζί με το εκτεταμένο πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η έκθεση «Doing Business 2014» της Παγκόσμιας Τράπεζας έδειξε ότι η Ελλάδα βελτιώθηκε κατά 17 θέσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Πρόσθεσε δε ότι «το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προχωρεί» και αναφέρθηκε σε μια σειρά από «ευκαιρίες και προκλήσεις» για τους επενδυτές, όπως για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Τέλος, ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι «το 2014 η ελληνική οικονομία επέστρεψε στις αγορές, με θετική προοπτική», τονίζοντας ότι «μεγάλες ξένες πολυεθνικές εταιρείες δείχνουν την ανανεωμένη εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας στην Ελλάδα και στις προοπτικές της οικονομίας μας».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση