GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι πήγαν να χρηματίσουν τον Παύλο Χαϊκάλη - Ποιες οι αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο

Άγνωστες πτυχές στη "βόμβα" που έχει σκάσει από το πρωί δια στόματος του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκ...



Άγνωστες πτυχές στη "βόμβα" που έχει σκάσει από το πρωί δια στόματος του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, "φωτίζει" το CretePlus.gr αποκαλύπτοντας πως πήγε να στηθεί η παγίδα και η απόπειρα για το χρηματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι σε θέση να γνωρίζει το CretePlus.gr Αστυνομία και Εισαγγελέας γνώριζαν από την πρώτη στιγμή τι συνέβαινε με την περίπτωση του κ. Χαϊκάλη, μετά από ενημέρωση που είχε κάνει ο ίδιος, αλλά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος.
Άμεσα, με εντολή Εισαγγελέα, δόθηκε η άδεια για τη βιντεοσκόπηση των ραντεβου του Βουλευτή με το άτομο που μεσαλάβησε για να τον δωροδοκήσει. Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σχετικά με την υπόθεση είναι βιντεοσκοπημένα τρία ραντεβού, υπό την στενή παρακολουθηση Εισαγγελέα και αστυνομικών. Στο τρίτο ραντεβού όμως φαίνεται πως το άτομο που έκανε την πρόταση στον κ. Χαϊκάλη αντιλήφθηκε πως κάτι πήγε στραβά και έκανε πίσω...

Στην Αστυνομία το υλικό
Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι πως το υλικό, το οποίο έχει ήδη καταγραφεί από τις συναντήσεις του Βουλευτή με το συγκεκριμένο πρόσωπο, έχει ήδη κατατεθεί στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, με την υπόθεση να έχει πάρει ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι την αποκάλυψη έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Ο κ. Λαζόπουλος ανέφερε αρχικά ότι γνώριζε για περίπτωση απόπειρας χρηματισμού βουλευτή και ότι επίκειται αποκάλυψη εντός της ημέρας. Ωστόσο, λίγο αργότερα αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή τον οποίο αποπειράθηκαν να χρηματίσουν. «Είναι ο Παύλος Χαϊκάλης», είπε ο κ. Λαζόπουλος.

Αμέσως μετά, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, μιλώντας τηλεφωνικά στην εκπομπή του ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε το περιστατικό. Ο κ. Χαϊκάλης είπε πως υπάρχουν στοιχεία, οπτικό και ακουστικό υλικό, τα οποία έχει καταθέσει στον εισαγγελέα από το Σάββατο το βράδυ. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι του έταξαν 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό του δανείου του στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστική εταιρεία.

Το συνολικό ποσό της «προσφοράς» έφτανε τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ διευκρίνισε ότι η απόπειρα χρηματισμού έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δηλαδή πριν ανακοινωθεί το όνομα του Σταύρου Δήμα.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε πως όλα τα στοιχεία τα έχει δώσει στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, στον οποίο έδωσε και κατάθεση. Τόνισε μάλιστα πως οι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Για το πρόσωπο που τον προσέγγισε είπε ότι δεν είναι γνωστό με την έννοια της ευρείας αποδοχής, αλλά είναι γνωστό στους οικονομικούς κύκλους.


Δεν κατονόμασε το άτομο που τον πλησίασε
Ωστόσο, δημιουργήθηκε ένα αλαλούμ με το αν τελικά ο κ. Χαϊκάλης κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στην κατάθεσή του στους εισαγγελείς.

Ο κ. Χαϊκάλης και ο κ. Κουίκ είπαν ότι έχει δοθεί το όνομα, ωστόσο πληροφορίες από τις εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, ούτε καν κάποιες συντεταγμένες, ή τα άτομα που κρύβονται πίσω από το πρόσωπο που τον πλησίασε. Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ σε νέα του τηλεφωνική παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι ο κ. Χαϊκάλης δεν κατονόμασε το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει στις εισαγγελικές αρχές αλλά στην Ασφάλεια, όπου έδωσε επίσης κατάθεση μετά από εντολή των κ. Παναγιωτόπουλου και Ντογιάκου.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν, επίσης, ότι η Εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη, αλλά από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας δεν επιβεβαιώνεται η καταγγελία του βουλευτή.

Τι απαντά η ΝΔ
Για άθλια ιστορία κάνει λόγο η κυβέρνηση με αφορμή τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.
Οπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, πρέπει «για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κυρίας Βούλτεψη έχει ως εξής:
«Μετά τις «καταγγελίες» για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης. Είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις: για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας.Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο».

Τσίπρας: Σοβαρή καταγγελία
Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της περιφέρειας Αττικής όπου επισκέφθηκε το πρωί χαρακτήρισε την καταγγελία σοβαρή ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι περαιτέρω καθώς όπως εξήγησε θέλει να δει πρώτα τα στοιχεία που υπάρχουν.«Πριν λίγο ενημερώθηκα γι αυτό.

Εκτιμώ ότι πρόκειται για Σοβαρή καταγγελία αλλά θα μου επιτρέψετε να περιμένω να δω τα στοιχεία και να εκτιμήσω πόσο σοβαρή είναι η καταγγελία και πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων και πιέσεων διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος. Όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία κοινοβουλευτική και κοινωνική για την ανοχή στην συνέχεια των μνημονίων και ο πρωθυπουργός εξαγγείλει εδώ και μήνες ότι έχει μαξιλαράκια, θα βρει τους 180, τότε αντιλαμβάνεστε ότι έχει κάνει μια ολισθηρή επιλογή. Θα δούμε τις καταγγελίες και θα τις εκτιμήσουμε. Σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να βγει από τον βούρκο», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Αμεση διερεύνηση των καταγγελιών
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. «Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Φωτιά στη συζήτηση στη Βουλή
Την ίδια ώρα οι καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για χρηματισμό του, έβαλαν φωτιά και στη συζήτηση της ολομέλειας της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε στο θέμα και είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν θεάματα αλλά διαδικασίες που φέρνουν τα πάντα στο φως. Δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε φημολογίες που επιβαρύνουν την δοκιμαζόμενη κοινωνία και υποκρύπτουν πολιτικές και κοντόφθαλμες σκοπιμότητες, δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα θα πρέπει να δοθούν όλες οι απαντήσεις και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες που χρειάζεται.

Από την πλευρά του ο προεδρεύων της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας ανέφερε ότι καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά που κάνουν κακό στο κοινοβούλιο και ζήτησε να επικρατήσει η λογική. «Εδώ δεν είναι τηλεόραση όλα αυτά κάνουν κακό στη χώρα ο εισαγγελέας να καλέσει τους πάντες και όχι απλά να διερευνήσει το θέμα αλλά να τιμωρήσει και όσους συμπεριφέρονται με τρόπο προσβλητικό για τη δημοκρατία», προσέθεσε.

2 σχόλια

  1. Είναι τόσο γελοία, φαιδρή και αισχρή, η πεθαμένη και φευγάτη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που μοιράζει από 3 εκατομμύρια ευρώ σε βουλευτές άλλων κομμάτων, προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γλιτώσουν την βέβαιη συντριβή της άθλιας κυβέρνησής τους!

    Τρία εκατομμύρια πρότειναν στον Παύλο Χαϊκάλη, άλλα 3 στην Σταυρούλα Ξουλίδου και πάει λέγοντας…

    Δηλαδή για τους 20 βουλευτές που τους υπολείπονται ως τους 180, έχουν ετοιμάσει ένα ποσό 60 εκατομμυρίων ευρώ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

    Πόσες επανασυνδέσεις ρεύματος, οικογενειών που ζουν χωρίς ρεύμα, θα μπορούσαν να είχαν κάνει μ' αυτά τα χρήματα;;

    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Απίστευτα αχρείοι καραγκιόζηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή




  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ TOY PRESS PROJECT:

    Φυγαδεύουν τα 11 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ για να μην τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Εδώ και λίγο καιρό το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη και τρομοκρατεί την Γερμανία. Οι δανειστές μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο ξεκίνησαν ήδη να ναρκοθετούν το πεδίο για την περίπτωση που δεν θα αποτραπούν οι εκλογές , οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή δεν είναι άλλο από το περιβόητο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης».

    Της Βασιλικής Σιούτη


    Πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επιχείρηση «φυγάδευσης» των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του ΤΧΣ (το περίφημο μαξιλάρι, που είναι ομόλογα σε ηλεκτρονική μορφή, άμεσα ρευστοποιήσιμα και που κατέχει το ΤΧΣ ). Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της κυβέρνησης με προφανή σκοπό να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου αυτός να μην μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχε υπολογίσει ως πηγή χρηματοδότησης και μέρος των χρημάτων αυτών.

    Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί εδώ και καιρό σε αδιέξοδο και σε κάθε περίπτωση δεν διαφαινόταν ότι μπορούσε να αντέξει για πολύ ακόμα. Για αυτό και άρχισε να βάζει σε εφαρμογή την στρατηγική της επόμενης περιόδου, που αφορά κυρίως το πώς θα παγιδεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ πριν καν αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση