GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο «μάτι» του χιονιά η Κεντρική Ελλάδα

Βορειοανατολική Αττική, Μαγνησία, αλλά και το εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρ...


Βορειοανατολική Αττική, Μαγνησία, αλλά και το εθνικό οδικό δίκτυο στο ύψος της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα στην αυγή του 2015.
Οι αρχές στην Αττική καλούν τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά στα βορειοανατολικά του νομού, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση της Τρίτης και ο παγετός που ακολούθησε έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε επικίνδυνες «πίστες». Για την νύχτα της Πρωτοχρονιάς η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει εκ νέου χιονόπτωση, που αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση.
Πρωτοφανής είναι η κακοκαιρία που πλήττει τη Μαγνησία, καθώς ακόμα και μέσα στην πόλη του Βόλου η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αδύνατη σε πολλές γειτονιές. Το χιόνι έχει φτάσει στο λιμάνι της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις μετακινήσεις τους, ενώ έχει επίσης ζητήσει την συνδρομή του στρατού.


Η πρόβλεψη του καιρού για τη νύχτα πάντως προβλέπει νέο κύμα χιονόπτωσης στην περιοχή, όπου το χιόνι στα ορεινά του Πηλίου φτάνει και τα δύο μέτρα.

Προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας παρουσιάζονται κατά διαστήματα, ειδικά από το ύψος της Θήβας και πάνω, όπου χιονίζει και τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Το σοβαρό πρόβλημα που είχε σημειωθεί στην Υλίκη νωρίτερα την Τετάρτη αποκαταστάθηκε σταδιακά, όμως στα διόδια της Θήβας τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.
Η κυκλοφορία το βράδυ της Παραμονής εκτυλισσόταν πλέον ομαλά, όμως η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή, λόγω του φόβου για παγετό κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν οι θερμοκρασίες θα πέσουν ακόμα περισσότερο.
Κατά περιόδους οδηγοί που δεν έχουν φροντίσει να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες προκαλούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς η κίνηση των οχημάτων τους είναι αδύνατη λόγω του πάγου και του χιονιού.
Εκχιονιστικά μηχανήματα, συνεργεία της τροχαίας και της Νέας Οδού βρίσκονται στο δρόμο και βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βάζουν εκείνοι αλυσίδες στους οδηγούς που έχουν μεν μαζί τους, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις χρησιμοποιήσουν!
Δείτε αναλυτικά που έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε όλη τη χώρα
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, ύψος Σ.Ν. Πεντέλης ¨414¨, έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου.
Λεωφ. Πάρνηθας, από 22ο χλμ. (Τελεφερίκ) – έως το Καζίνο.
Επ.Ο. Ελευσίνας –Δερβενοχωρίων.
Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Δ.Α. Αλεξανδρούπολης
Λόγω παγετού και θελλωδών ανέμων, έχει περιοριστεί η ορατότητα σε όλο το επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της νήσου Σαμοθράκης (Καμαριώτισσα – Λάκωμα, Καμαριώτισσα – Χώρα, Καμαριώτισσα – Θέρμα), με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας.
Δ.Α. Ξάνθης
Λόγω σφοδρών θυελλωδών ανέμων, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτ-των ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, από 524,7 Α/Κ Βαφέικων έως 545,6 Α/Κ Ιάσμου Ροδόπης και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Ε.Ο. Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.Α.Πέλλας
Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ.A. Καστοριάς
Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 25ο –28ο χλμ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Δ.Α.Λακωνίας
Επ. Ο. Σπάρτης – Λογγανικού – Μεγαλόπολης, από το 25Ο έως το 44ο χλμ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ.Α.Βοιωτίας
Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από 30ο – 45ο χλμ.
Δ.Α.Ευρυτανίας
Επ.Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ (λόγω ισχυρών ανέμων)
Δ.Α. Φθιώτιδας
Από 16.00 ώρα της 31-12-2014 έως 09.00 ώρα της 1-1-2015, απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτ-των άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στους παρακάτω οδικούς άξονες:
α) Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας, από Λαμία μέχρι την 52ο χλμ.
β) Ε.Ο. Θερμοπυλών – Ιτέας (ΝΕΟΑΛ – διασταύρωση Μπράλου), έως την 23η χλμ. (όρια με Ν. Φωκίδας)
γ)Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών, από Λαμία Έως 65 χλμ. (όρια με Ν. Βοιωτίας)
δ) Π.ΕΟ. Λαμίας – Βόλου, από Λαμία μέχρι 54ο χλμ. (όρια με Ν. Μαγνησίας)
ε) Ν.Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από Λαμία έως 64,7 χλμ. (όρια με Ν. Ευρυτανίας)
στ) ΠΑΘΕ (ΑΠΌ 121Ο χλμ (όρια Ν. Φθιώτιδας με Ν. Βοιωτίας, έως 259,5 χλμ. – όρια Ν. Φθιώτιδας με Ν. Μαγνησίας).
ζ) Σε όλο το επαρχιακό δίχτυο του Ν. Φθιώτιδας
ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δ.Α Μαγνησίας
Ε.Ο Βόλου-Ζαγοράς(Κάτω Κλάδος) από 36ο – 67ο χλμ.
Ε.Ο Βολού-Φαρσαλών, από 26ο – 40ο χλμ.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση