GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται σωστές και γενναίες αποφάσεις»

Πολιτική σταθερότητα αλλά και συνέχιση των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στο κράτος χρειάζεται προκειμένου να διατηρ...


Πολιτική σταθερότητα αλλά και συνέχιση των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και στο κράτος χρειάζεται προκειμένου να διατηρηθεί και να επιταχυνθεί η ανάπτυξη που επιτεύχθηκε φέτος, για να διασφαλιστεί η έξοδος από την ύφεση ανέφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στο 25ο ετήσιο συνέδριο Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και σημείωσε πως «αυτή είναι η θέση της αγοράς».
Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι είναι τεράστιο λάθος να πιστέψουμε ότι η πορεία από εδώ και πέρα θα είναι εύκολη. Δεν υπάρχει «αυτόματος πιλότος» για την ανάπτυξη. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται σωστές και γενναίες αποφάσεις ενώ πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας λέγεται αβεβαιότητα.
Παρά το θετικό μήνυμα της αύξησης του ΑΕΠ, η σταθερότητα κάθε άλλο παρά χαρακτηρίζει το εγχώριο κλίμα. Η συνεχιζόμενη διελκυστίνδα με την τρόικα, η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και οι υπαναχωρήσεις των εταίρων, ως προς την περαιτέρω μείωσή του, αλλά και το εκλογικό σκηνικό, εδώ και μήνες, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργούν ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, συνέχισε ο ίδιος.
Όμως αυτό το περιβάλλον αποτελεί βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου από τον ιδιωτικό τομέα. Προκαλεί ανησυχία στις αγορές, αποτρέπει υποψήφιους επενδυτές, παγώνει επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες.
“Υπάρχουν κάποιοι που υποβαθμίζουν το πρόβλημα ή ακόμα και λοιδορούν την ανησυχία της αγοράς για την εικόνα που δίνει η χώρα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Κάνουν τεράστιο λάθος. Για να προχωρήσει επιτέλους μπροστά η ελληνική οικονομία, χρειάζεται κεφάλαια. Χρειάζεται επενδυτές οι οποίοι θα τα εμπιστευθούν στη χώρα για να στηρίξουν την παραγωγή, την απασχόληση, τα εισοδήματα. Και αυτοί οι κάποιοι δεν βρίσκονται μόνο στην Ελλάδα. Βρίσκονται και στην κορυφή της πυραμίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και μιλώ καθαρά για τη γερμανική κυβέρνηση που ηγείται της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε το θέλουμε είτε όχι. Η στάση της μπορεί να χαρακτηριστεί αν όχι ως εχθρική, τουλάχιστον ως μη φιλική προς τη χώρα μας. Η γερμανική κυβέρνηση είναι αυτή που απαιτεί να κάνει η χώρα μας ό,τι αυτή δεν κάνει στη δικής της. Γιατί και η Γερμανία αποδεδειγμένα -και αυτό το λένε όλοι οι οικονομικοί αναλυτές – έχει ανάγκη μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνηση της κυρίας Μέρκελ δεν τις προωθεί εξαιτίας του πολιτικού κόστους” όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση