GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα στη Βουλή με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις

Οι πολιτικές εξελίξεις και η προεδρική εκλογή κυριάρχησαν στην συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται θέματα Μεταφορώ...



Οι πολιτικές εξελίξεις και η προεδρική εκλογή κυριάρχησαν στην συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται θέματα Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Δημοσίων Έργων και το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία, με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους να αντιπαρατίθενται με σφοδρότητα στις εκτιμήσεις τους τόσο για το αποτέλεσμα των διαδικασιών όσο και αυτή καθαυτή την κυβερνητική επιλογή για εσπευσμένη έναρξη της διαδικασίας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραγκούνης είπε πως βλέποντας τη χθεσινή ιστορική βουτιά που υπέστη το ελληνικό Χρηματιστήριο αποδεικνύεται αυτό ακριβώς που υφίσταται η χώρα, μετά από την εκβιαστική λογική να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με το πρόσχημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διότι - όπως είπε - όσο η χώρα ήταν σε μια πολιτική σταθερότητα πετύχαμε πάρα πολλά, δεν πίστευε κανείς ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έβγαινε στις αγορές και ότι στην ουσία θα απεξαρτιόταν από το μνημόνιο. «Κι αυτό γίνεται μόνο με το να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Όλα αυτά, βεβαίως, για την αντιπολίτευση δεν έχουν κανένα νόημα, καμία ουσία. Το αντίθετο, μάλιστα. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε με διάφορους τρόπους να διακόψει το βίο αυτής της κυβέρνησης», είπε και επικαλέστηκε άρθρο στην Wall Street Journal με τον τίτλο «Ελληνική τραγωδία».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε πως τραγωδία έχει επέλθει στη χώρα και είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις από την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου που μας έβαλε στο Μνημόνιο μέχρι σήμερα. Ο κ. Λαφαζάνης υποδεικνύει την προσφυγή στον ελληνικό λαό προκειμένου να υπάρξει λύση στο δράμα της χώρας και απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ ανέφερε «και δεν θα μπορέσετε να την αποφύγετε όση κινδυνολογία εις βάρος της Αριστεράς που θυμίζει μετεμφυλιακά χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα». Εκτίμησε δε πως η κυβέρνηση επίσπευσε την προεδρική εκλογή επειδή θέλει να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της σε βάρος του ελληνικού λαού. Όπως υποστήριξε μάλιστα ο κ. Δήμας είναι το υποψήφιο θύμα, είναι το «ντεκόρ» για να οδηγήσει η κυβέρνηση την προεδρική εκλογή σε ανεπανάληπτη ήττα.

«Βιάζεστε, κύριε Λαφαζάνη. Και μπορεί να προσπαθήσατε σήμερα με ήπιο ύφος να το πείτε αυτό, γιατί συνήθως είστε έξαλλος όταν το λέτε, αλλά βιάζεστε πάρα πολύ για το αποτέλεσμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ολίσθημα να συνδυάζετε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις εκλογές. Και έχει φανεί ότι μέχρι σήμερα όλη η προσπάθεια την οποίαν κάνετε, που έχει κουράσει τον ελληνικό λαό, με συκοφαντίες, με ψέματα, με παραπληροφόρηση, δεν έχει κεφαλαιοποιηθεί προς όφελός σας, προς το παρόν τουλάχιστον» απάντησε με την σειρά του στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

«Μετά, τις παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρό σε τι αναμετρήσεις -και ύφους και ποιότητας- θα οδηγηθούμε, εάν προκύψουν εθνικές εκλογές», ανέφερε παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος. Αφού είπε πως από τα 29 δισ. δημοσιονομική προσαρμογή τα 27 τα πετύχαμε μέχρι το 2012, πρόσθεσε πως κάνει τεράστιο λάθος είτε η ΝΔ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε οποιοσδήποτε άλλος, ο οποίος παραγνωρίζει την τεράστια προσφορά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και με τους κόπους και θυσίες του ελληνικού λαού για να μπορεί η Ελλάδα σήμερα να είναι μια χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα, μια χώρα στην οποία δειλά πρόβαλε η ανάπτυξη το τελευταίο τρίμηνο του 2014 με ευοίωνες προοπτικές για το 2015. Σημείωσε ακόμη ότι αυτό το κλίμα διαταράσσεται από μία πολιτική αβεβαιότητα.

Από την πλευρά της η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτήρη, σημείωσε πως είναι αναμενόμενο να υπάρχουν έντονες συζητήσεις και αντιθέσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε δε πως με τους λόγους και τον τρόπο που προβάλλει τα επιχειρήματά της η κυβέρνησης αναδεικνύεται ότι έχει πλέον διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης ούτε καν για το μεγάλο θέμα του κλεισίματος του μνημονίου και της διαχείρισης του χρέους, ακριβώς γιατί η ίδια, παρά τα τεράστια προβλήματα, παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, δεν πρόκειται να αλλάξει τις ασκούμενες πολιτικές, ενώ χειρίστηκε και χειρίζεται το μεγάλο θέμα του κλεισίματος του μνημονίου, όπως και το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, με λανθασμένο τρόπο, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς βέβαια κανένα σχέδιο.

Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκτίμησε πως οι ταχύτατες εξελίξεις είναι πλέον αναπόφευκτες, τόσο για τον κ. Σαμαρά όσο και για τον κ. Βενιζέλο και «το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο και κοινό για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, ψηφίστηκε από την ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τους εισηγητές των δύο κομμάτων να μιλούν για νομοθέτημα το οποίο θεραπεύει χρόνιες παθογένειες στους τομείς που πραγματεύεται. Κατά ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον οποίο πρόκειται για δυσλειτουργικό νομοθέτημα - σκούπα που λειτουργεί υπέρ συμφερόντων, η ΧΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ. Παρών δήλωσαν οι Αν.Ελ. . Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί συγκερασμό πολλών στόχων και πολλών θέσεων και λειτουργεί υπέρ των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση