GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καταγγελία για άρνηση μεταφοράς σκυλίτσας με λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ - Παρενέβη και η Αστυνομία

Την παραδειγματική τιμωρία ενός οδηγού λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας επειδή αρνήθηκε να εισέλθουν επιβάτες που είχαν μ...



Την παραδειγματική τιμωρία ενός οδηγού λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας επειδή αρνήθηκε να εισέλθουν επιβάτες που είχαν μαζί τους ένα μικρόσωμο σκυλάκι, ζητούν δύο καταγγέλλοντες πολίτες.

Συγκεκριμένα στην επιστολή που παρελήφθη από το PatrasTimes και την οποία υπογράφουν δύο άτομα με αρχικά Κ.Κ. και Δ.Μ., αναφέρουν συγκεκριμένα τον αριθμό της πινακίδας του λεωφορείου, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο από Ανδραβίδα για Πάτρα και χθες το πρωί, μόλις τους είδε με το σκυλί, αρνήθηκε να τους επιβιβάσει.

Τον ενημέρωσαν για τη νομοθεσία που διέπει τη μεταφορά ζώων με λεωφορεία, καθώς επίσης του έδειξαν πως βρίσκεται μέσα στο ειδικό βαλιτσάκι που απαιτείται.

Εκτός από τον οδηγό που τόνιζε πως είναι αλλεργικός, όπως καταγγέλλουν, αντιμετώπισαν την αντίδραση και επιβατών, αλλά και ενός υπαλλήλου του ΚΤΕΛ.

Τελικά μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας η οποία ενημέρωσε για άλλη μια φορά τον οδηγό για το νόμο και κάπως έτσι «πείστηκε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση, από την οποία έχουν αφαιρεθεί για λόγους ευνόητους τα στοιχεία της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος έχει ως εξής:

«Οδηγός λεωφορείου με αριθμό πινακίδας ΑΧΧ8880, του ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ, αρνήθηκε παρανόμως τη μεταφορά οικόσιτου σκύλου με λεωφορείο, στο δρομολόγιο από Ανδραβίδα για Πάτρα, στις 10:30 π.μ, της 9ης Δεκεμβρίου 2014.

Η 2χρονη Μίλκη, ένα μικρόσωμο θηλυκό σκυλάκι (βάρους 1 κιλού και 700 γραμμαρίων), συνοδευόταν από εμάς, τους ιδιοκτήτες της. Επιλέξαμε το πρωινό δρομολόγιο για να μετακινηθούμε στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο, στο οποίο φοιτούμε.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη νομοθεσία που διέπει τη μεταφορά ζώων με λεωφορεία, αφού οι υποχρεώσεις μας αναγκάζουν να ταξιδεύουμε συντροφιά με τη σκυλίτσα μας τα τελευταία δύο χρόνια.

Έτσι φτάσαμε στο σταθμό του ΚΤΕΛ στην Ανδραβίδα για να ανέβουμε στο λεωφορείο. Μαζί μας είχαμε το σκυλάκι μέσα στο ειδικό βαλιτσάκι μεταφοράς ζώων. Όταν όμως επιχειρήσαμε να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, συναντήσαμε την αντίδραση του οδηγού και των επιβατών, αλλά και ενός υπαλλήλου του ΚΤΕΛ.

Ο οδηγός άρχισε να φωνάζει ότι το σκυλί δε μπορεί να ταξιδέψει, επειδή είναι αλλεργικός. Μάλιστα, ακόμα και όταν του επεδείχθη το βιβλιάριο υγείας του σκύλου, που πιστοποιούσε ότι είναι εμβολιασμένο, ο υπάλληλος δεν πείστηκε, παρά επέμεινε να φωνάζει. Τόνισε πως γνωρίζει το νόμο, αλλά δεν έχει πρόβλημα να τον καταπατήσει για ένα… σκυλί. Επέμενε, να το παρατήσουμε στις… αποσκευές!

Δημιουργήθηκε ένταση, το λεωφορείο καθυστέρησε και οι επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται. Παντού ακούγονταν ύβρεις προς τα πρόσωπά μας, από τους επιβάτες, οι οποίοι προφανώς δεν σκέφτηκαν ποιός πραγματικά τους καθυστερεί.

Αποτέλεσμα όλων ήταν να έρθει στο σημείο η αστυνομία, η οποία ενημέρωσε για άλλη μια φορά τον οδηγό για το νόμο και κάπως έτσι “πείστηκε” να μεταφέρει εντός του λεωφορείου τη σκυλίτσα. Βέβαια, μας υπέδειξε να καθήσουμε στις τελευταίες θέσεις και “ο θεός βοηθός”, ήταν τα λόγια του.

Προσωπικά, αδιαφορούμε για τους οδηγούς-υπαλλήλους-επιβάτες, αν δείχνουν ή όχι ανεκτικότητα, από τη στιγμή που υπάρχει ο νόμος. Θα θέλαμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά, ότι ο νόμος είναι υπέρ του σκύλου.

Ζητάμε, την παραδειγματική τιμωρία του οδηγού για την συμπεριφορά του.

Κ.Κ, Δ.Μ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση