GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Υπογράφτηκε νέα συλλογική σύμβαση στον ΟΤΕ με πολλά μελανά σημεία"

Υπογράφτηκε την Τρίτη 23/12 μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων του ΟΤΕ και της διοίκησης του ομίλου η νέα συλλογική σύμβαση, με μελανά ...

Υπογράφτηκε την Τρίτη 23/12 μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων του ΟΤΕ και της διοίκησης του ομίλου η νέα συλλογική σύμβαση, με μελανά σημεία την τρανταχτή απουσία των χιλιάδων εργαζομένων των θυγατρικών και των call center της ΟΤΕPLUS.

Οι δυο πλευρές έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα τους χιλιάδες εργαζόμενους των θυγατρικών και κυρίως της OTEPLUS που εργάζονται στα call centel, οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία πτυχιούχοι (υπάρχουν αρκετοί και με μεταπτυχιακά) που έχουν προσληφθεί το 2012 μετά από γραπτό διαγωνισμό τον Δεκέμβριο του 2011 (πρώτη φορά στην ιστορία του ομίλου) , εργάζονται (με μερική απασχόληση , με τους κατώτερους μισθούς του δεύτερου μνημονίου και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου κυρίως εξάμηνες , χωρίς να αναγνωρίζονται πτυχία) κάτω από πολύ διαφορετικές και αντίξοες συνθήκες από τους μόνιμους συναδέλφους τους και χωρίς προοπτικές εξέλιξης λόγω του τύπου των συμβάσεων.

Ένα μεγάλο μέρος της κερδοφορίας του ομίλου οφείλεται στους εργαζόμενους αυτούς , οι οποίοι δουλεύουν εδώ και πολύ καιρό υπερωρίες για να επιτυγχάνονται οι στόχοι χωρίς να υπάρχει αναγνώριση στην πράξη για το έργο τους ούτε από την διοίκηση ούτε από τα σωματεία που έχουν σαν σκοπό να καλυφθούν τα συμφέροντα των μονίμων. Σαν αποκορύφωμα στις τελευταίες συζητήσεις των σωματείων για την νέα συλλογική σύμβαση , τους εργαζόμενους αυτούς δεν θέλουν να τους εντάξουν σαν ισότιμους συναδέλφους τους στον ΟΤΕ αλλά , είτε να τους διατηρήσουν ως έχει, είτε τους εργαζομένους των call center να τους παραπετάξουν σε άλλη θυγατρική του ομίλου συνεχίζοντας τον εμπαιγμό τους με χαμηλούς μισθούς , χωρίς αναγνώριση των πτυχίων (κάτι που ηταν προαπαιτούμενο για την πρόσληψη τους) και χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στον όμιλο, διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΟΤΕplus που έστω κουτσουρεμένα αναγνωρίζoνται πτυχία και προυπηρεσία και εντάσσονται στον ΟΤΕ .

Τελικά το σλόγκαν ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ένα αφορά μόνο όταν είναι να επιτύχουν τους στόχους της διοίκησης και στις γιορτές και στα event , στα μισθολογικά και στις συνθήκες εργασίας είναι οι φτωχοί συγγενείς, ο κερδοφόρος όμιλος ΟΤΕ μοιράζει τους παχυλούς μισθούς στα στελέχη της διοίκησης των χιλιάδων ευρώ και στους μόνιμους υπαλλήλους του.

Η νέα συλλογική το μόνο που καταφέρνει είναι να διατηρήσει το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πληβείους και πατρικίους με ακόμη μεγαλύτερες αδικίες. Οι εργαζόμενοι των θυγατρικών δεν ζητάνε παχυλούς μισθούς ούτε τρελά πράγματα , ζητάνε αναγνώριση πτυχίων και προϋπηρεσίας με έναν ανθρώπινο μισθό, ίσες ευκαιρίες εξέλιξης στον όμιλο και σωστές συνθήκες εργασίας. 
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση