GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τυνησία: Για «ψήφο ελπίδας» κάνει λόγο ο Τύπος

Ο Τύπος της Τυνησίας χαιρετίζει σήμερα το πρωί μία "ψήφο ελπίδας" μετά την χθεσινή ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των προεδρ...


Ο Τύπος της Τυνησίας χαιρετίζει σήμερα το πρωί μία "ψήφο ελπίδας" μετά την χθεσινή ψηφοφορία του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, με τον Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι να διεκδικεί τη νίκη και τον αντίπαλό του και απερχόμενο πρόεδρο Μονσέφ Μαρζούκι να την αμφισβητεί.
Στηριζόμενη στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα που δίνουν νικητή τον πρώην υπουργό του πατέρα της ανεξαρτησίας Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, η εφημερίδα La Presse έχει τίτλο "Ο Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι , πρόεδρος", μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ωστόσο, η εφημερίδα παραδέχεται ότι εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής "για την ετυμηγορία της κάλπης".
Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι κάνει λόγο για "ψήφο ελπίδας" ώστε "να γυρίσει οριστικά η σελίδα του θλιβερού και επώδυνου δικτατορικού παρελθόντος", τέσσερα χρόνια μετά την επανάσταση του Ιανουαρίου 2011 που εξεδίωξε από την εξουσία τον Ζίν Ελ Αμπίντιν Μπεν Αλι, αναφέροντας παράλληλα τα οικονομικά προβλήματα που παραμένουν.
Η εφημερίδα Tunis Hebdo που έχει κεντρικό τίτλο το προσωνύμιο του Καϊντ Εσέμπσι, "Μπαζμπούζ", θέτει έμφαση στα προβλήματα της οικονομίας και στην ανεργία, κυρίως των νέων πτυχιούχων, που αποτέλεσαν και τον πυρήνα της επανάστασης.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει "ιστορική" τη χθεσινή ψηφοφορία. "Η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών αυτών ενισχύει το κύρος της Τυνησίας, της μόνης χώρας της "αραβικής άνοιξης που ξέφυγε από τα προβλήματα".
Σύμφωνα με την Essabah Hebdo, "Και Τώρα, Δουλειά". "Αυτό που επιθυμούμε, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, είναι ο εκλεγείς να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων".
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση