GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Αυξάνονται τα "παρών", μειώνονται τα "ναι" για την πρώτη ψηφοφορία της προεδρικής εκλογής...

Πραγματική μάχη θα χρειαστεί να δώσει η κυβέρνηση προκειμένου τα «ναι» για την προεδρική εκλογή να φθάσουν τα 160 κατά την πρώτη ψηφοφ...

Πραγματική μάχη θα χρειαστεί να δώσει η κυβέρνηση προκειμένου τα «ναι» για την προεδρική εκλογή να φθάσουν τα 160 κατά την πρώτη ψηφοφορία που θα γίνει μεθαύριο, Τετάρτη, το απόγευμα στη Βουλή.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν τουλάχιστον μέχρι χθες, οι θετικές ψήφοι συγκεντρώνονται πλέον μετά μεγάλης δυσκολίας. Όπως αναφέρουν μάλιστα πληροφορίες, πέραν των 155 βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως δεδομένη θεωρείται αυτή τη στιγμή η ψήφος μόνο των κ. Γιώργου Νταβρή, Χρήστου Αηδόνη, Γρηγόρη Ψαριανού και Σπύρου Λυκούδη. Ο τελευταίος δήλωσε, σε εκδήλωση της κίνησης ΜΕΤΑρρυθμιστές που δημιούργησε, ότι θα ψηφίσει τον κ. Σταύρο Δήμα και στις τρεις ψηφοφορίες. Έχει ενδιαφέρον ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες ακόμη και ο κ. Παναγιώτης Μελάς -ο οποίος είχε δηλώσει πως προσανατολίζεται να ψηφίσει τον κ. Δήμα- τώρα φέρεται να στρέφεται στο «παρών» τουλάχιστον για την πρώτη ψηφοφορία. Έτσι τα σίγουρα «ναι» για την κυβέρνηση είναι μόλις 159 και μόνο εάν μεταπειστούν κάποιοι από τους αμφιταλαντευόμενους μπορεί να αυξηθούν έως μεθαύριο.
Για την ψηφοφορία της Τετάρτης, στο «παρών» προσανατολίζονται επίσης, πέραν του κ. Μελά, οι Γιάννης Κουράκος, Βύρων Πολύδωρας, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος ενώ η Μίκα Ιατρίδη έκανε μια αμφίσημη δήλωση ότι θα ψηφίσει «με βάση το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων». Μεταξύ απουσίας και «παρών» κινούνται ο Βασίλης Οικονόμου και η Κατερίνα Μάρκου. Άγνωστο συνεχίζει να παραμένει τι θα κάνουν και οι δύο προερχόμενοι από την Χρυσή Αυγή Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.
Τουλάχιστον στα 130 παραμένουν τα «οχι». Αρνητικά θα ψηφίσουν οι 71 του ΣΥΡΙΖΑ, οι 12 του ΚΚΕ και οι 16 της Χρυσής Αυγής, όπως επίσης οι 12 των ΑΝΕΛ και οι 10 της ΔΗΜΑΡ Από τους ανεξάρτητους δεν ψηφίζουν οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Πάρις Μουτσινάς, Μίμης Ανδρουλάκης, Μάρκος Μπόλαρης και ο Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος καταλήγει στην αρνητική ψήφο τουλάχιστον για τις δύο πρώτες ψηφοφορίες.


3 σχόλια

  1. Αποκάλυψη "μαχαιριά" για μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις - "Βόμβα" και από ΔΝΤ: Υψηλός ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!Κόβονται και τα επιδόματα ανεργίας,παραμένει η έκτακτη εισφορά σε μισθούς και συντάξεις, παραμένει ο ΕΝΦΙΑ με παλιές αντικειμενικές αξίες. Ακολουθεί νέα μείωση στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, εκ νέου περικοπή κύριων συντάξεων και εφάπαξ, απότομη αύξηση των ορίων ηλίας, απαγόρευση συνταξιοδότησης, μείωση ή περικοπές στα οικογενειακά, τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα !

    Να μου ζήσεις Τρόικα με τους υπαλλήλους ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ). Πάρτε τους τα σώβρακα. Έλληνας δεν θα μείνει σ' αυτόν τον τόπο. Ξεσκίστε τους : και νέος ΠτΔ από τους νέους αχυρανθρώπους και- αν γίνουν εκλογές- θα σας ξαναψηφίσουν - τα ζώα- για να υλοποιήσετε το 3ο μνημόνιο. Να τους πάρετε και τα ακίνητα και ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις. Αφού γουστάρουν και το λένε και τηλεφωνικά στις δημοσκοπήσεις, υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Τα θέλει ο ... οργανισμός τους ! Ζήτω οι κερδοσκόποι, οι διαπλεκόμενοι, οι τοκογλύφοι. Όλος ο πλούτος στο 1% των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ! Έχουμε γεννηθεί σκλάβοι, ραγιάδες, καρπαζοεισπράκτορες των πολιτικών τζακιών και θα μείνουμε δούλοι τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μποϋκοτάζ στις διαπλεκόμενες φυλλάδες !

    Μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά έδιωξε από το ΠΑΣΟΚ τον κ. Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Σαμαρά.

    Ο στόχος είναι η ανατροπή του Σαμαρά και η δημιουργία νέας κυβέρνησης με δοτό πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου, για να δοθεί παράταση ζωής στο μνημόνιο και στα νέα σκληρά μέτρα, με κύριο στόχο συντάξεις και ακίνητα του Ελληνικού λαού. Αυτό προβλέπει και αμερικάνικη εφημερίδα που βλέπει διάδοχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προβλέπεται σφαγή Σαμαρικών- μητσοτακικών για μετά τη μεγάλη ήττα, ενώ καραδοκούν και οι καραμανλικοί !

    Ταυτόχρονα οι διαπλεκόμενοι εκδότες, ίσως, αδειάσουν το Ποτάμι και παίζουν χοντρό παιχνίδι με την εκλογή του ΠτΔ, θέλοντας να συνεχίζουν να κυβερνάνε υπογείως. Έτσι πιέζουν ασφυκτικά τους βουλευτές να ψηφίσουν για ΠτΔ, οργανώνοντας νέα Αποστασία, τύπου 1965 και 1993.

    Ο λαός μπορεί να αντιδράσει. Μια πρώτη αντίδραση είναι να πάψει να αγοράζει τις διαπλεκόμενες εφημερίδες κάθε μέρα και το Σαββατοκύριακο. Αγοράζουμε μόνο Kontra News, Το Παρόν, το Χωνί και την Εφημερίδα των Συντακτών. Ούτε ένα ευρώ στους διαπλεκόμενους εκδότες, ακόμα και αν έχουν προσφορές και δώρα μαζί με τις άθλιες εφημερίδες τους. Από σήμερα κιόλας,μποϋκοτάζ στις διαπλεκόμενες εφημερίδες ! Μπορούμε να το κάνουμε ή θα είμαστε για πάντα σκλάβοι τους ;

    Φυσικά ψήφος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είναι χαμένη ψήφος. Μόνο η ψήφος στους ΑΝΕΛ μπορεί να δώσει ισχυρή συγκυβέρνηση που θα ισορροπεί σε όλο το φάσμα τυυ πολιτικού χώρου. Αν οι " διαπλεκόμενοι νταβατζήδες" κάνουν πόλεμο στους ΑΝΕΛ, τότε ο Σύριζα θα βγει σίγουρα αυτοδύναμος με 33,5% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  3. http://anexartitoiellines.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση