GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» μετοχές και ομόλογα

Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν σταματήσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τις ξένες επενδύσεις, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street ...


Οι πολιτικές εξελίξεις έχουν σταματήσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τις ξένες επενδύσεις, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal με τίτλο: «Το αδιέξοδο της ψηφοφορίας στη Βουλή παγώνει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα» το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμων επιχειρηματικών στελεχών και επενδυτών.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι εάν «δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτόν τον μήνα, το κοινοβούλιο θα διαλυθεί και η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ενδεχόμενο των εκλογών και η προοπτική ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «απορρίπτει το πακέτο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» προκαλεί «ανατριχίλα» σε επιχειρηματικά στελέχη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» ελληνικές μετοχές και κρατικά ομόλογα με τις απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών να ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ αυτό το μήνα, ενώ η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκε στο 9%. Στο άρθρο, γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ανεπανόρθωτης ζημιάς για την ελληνική οικονομία.
Επιφυλακτικοί είναι και οι ξένοι επενδυτές. Αυτόν τον μήνα συγκεντρώθηκαν δεκάδες από τους μεγαλύτερους μάνατζερ επενδυτικών ταμείων στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης για ένα συνέδριο σχετικά με επενδυτικές συμφωνίες στην Ελλάδα, αλλά υπήρξαν λίγοι που δέχθηκαν προσφορές, σημειώνει το δημοσίευμα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση