GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υποσχέθηκε ρύθμιση των κόκκινων δανείων...

Παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Πύργο δείπνο ...

Παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Πύργο δείπνο μεταξύ στελεχών και πελατών της Εθνικής τράπεζας. Άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και αιρετοί άρχοντες της περιοχής ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια της γνωριμίας και της επαφής της ηγεσίας της τράπεζας με το παραγωγικό δυναμικό του τόπου, από τον μικρό βιοτέχνη και τον ελεύθερο επαγγελματία, μέχρι και τον καθιερωμένο παραγωγό και μεγαλοεπιχειρηματία. Από τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν μέχρι και τον καθιερωμένο που ζητά διεξόδους σε μια δύσκολη συγκυρία.
Στον τόπο μας μάλιστα ο κ.Τουρκολιάς, συνάντησε παραγωγικές μονάδες υποδείγματα , που με σωστό προγραμματισμό, συνέπεια και υπευθυνότητα θα οδηγήσουν στην επόμενη μέρα, ενός κύκλου ανάπτυξης και επανατοποθέτησης της οικονομίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων, αλλά και κατ’ επέκταση των νοικοκυριών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας τόνισε πως αρκετοί ήταν εκείνοι που παρά τις δυσκολίες συνέχισαν να εξυπηρετούν κανονικά τα δάνεια τους και γι’ αυτούς η τράπεζα το επόμενο διάστημα θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο επιβράβευσής τους. Ωστόσο, όσοι θέλουν τώρα να υπαχθούν σε ρύθμιση θα έχουν το δικαίωμα αρκεί να δείξουν καλή διάθεση και να εξυπηρετούν τις δόσεις τους. Αυτό το μέτρο και επιπλέον ρευστότητα θα φέρει στην τράπεζα και θα βγάλει τη «θηλιά από το λαιμό» των επιχειρήσεων.
Επίσης, σημειώθηκε πως όσο θα βελτιώνονται οι οικονομικές συνθήκες τόσο θα επιτυγχάνεται η μείωση των επιτοκίων. Άλλωστε αυτό ήδη συμβαίνει στα στεγαστικά και θα ακολουθήσουν και τα επιχειρηματικά.

Η ελληνική οικονομία όπως επεσήμανε ο κ.Τουρκολίας στην ομιλία του μετά από 6 χρόνια βαθειάς ύφεσης και εσωστρέφειας, αρχίζει σιγά-σιγά να δείχνει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Χρειάζεται όμως ακόμα χρόνος, για να φανούν ξεκάθαρα στην πραγματική οικονομία, τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων και των τομών που έχουν συντελεστεί στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στην αγορά εργασίας.

Το σημαντικότερο όμως είπε, είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές , αλλά και του τραπεζικού συστήματος. Παρά όμως τις συνθήκες αβεβαιότητας όσοι τόλμησαν να επενδύσουν σε ομόλογα και μετοχές θα δουν βραχυπρόθεσμα σημαντικά κέρδη.
Στόχος οι επενδύσεις
«Μια από τις βασικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τουρκολιάς δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο, τη Εθνική Τράπεζα και την ελληνική Οικονομία οι άμεσες επενδύσεις χρηματικού αλλά και πάγιου κεφαλαίου, και συμπλήρωσε «Η χώρα μας χρειάζεται τόσο συνεχή επένδυση σε αξιοπιστία όσο και διαρκή ανάκαμψη επενδύσεων πάγιου κεφαλαίου, καθώς και συνεπή επένδυση στη νέα γενιά, το ανθρώπινο κεφάλαιο που είναι δηλαδή το μέλλον της χώρας μας. Και οι τρεις εκφάνσεις αποτελούν έννοιες αλληλένδετες και αποτελούν την κινητήρια δύναμη για το αύριο. Και είμαι πεπεισμένος ότι παρά τους βραχυπρόθεσμους κλυδωνισμούς, το αύριο έχει ξεκινήσει.

Στο ανθρώπινο κεφάλαιο στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα, αφού αυτός είπε είναι ο στόχος των επενδύσεων χαρακτηρίζοντας «υψίστης προτεραιότητας» τις επενδύσεις στον άνθρωπο και κυρίως στους νέους.
Πάνω σε αυτό το κομμάτι ήταν και η ερώτηση του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή που ζήτησε από την τράπεζα να βοηθήσει τους νέους που δεν έχουν μεγάλες εμπράγματες εγγυήσεις αλλά και να σταθεί στο πλευρό τους συμβουλεύοντας τους, προτρέποντας τα κατά τόπους καταστήματα να μην λειτουργούν ως ταμιευτήρια αλλά σαν επενδυτικά κέντρα επανδρωμένα με το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό.
Αιχμή μπορεί να θεωρηθεί και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν σαφώς την οικονομία, η εξής αποστροφή του λόγου του κ. Τουρκολία «τα παραδείγματα του παρελθόντος είναι πολλά και οδυνηρά. Παραδείγματα με οδυνηρές επιπτώσεις από επιστροφή σε λανθασμένες νοοτροπίες του παρελθόντος.
Ρευστότητα από την Εθνική

Ο σχεδιασμός της τράπεζας για το 2015 είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος καθώς προβλέπει να διαθέσει στο σύνολο της οικονομίας τουλάχιστον 5 δις. ευρώ. «Η εθνική κεφαλαιακά θωρακισμένη και με επάρκεια ρευστότητας θέλει να στηρίζει την ανάπτυξη και όλο το εύρος των δραστηριοτήτων που αφορούν την κοινωνία. Έτσι, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των πελατών μας εμπλουτίζουμε τη δομή των καταθετικών και επενδυτικών προϊόντων μας δίνοντας ασφάλεια αλλά και επιλογές υψηλότερης απόδοσης σε όσους το επιθυμούν» κατέληξε.
Παρόντες πέραν του δημάρχου Πύργου κ.Λιατσή, ήταν ο γ.γ. Αποκεντωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δ.Ελλάδας και Ιονίου κ.Διδασκάλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ.Γεωργιόπουλος, ο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, της Αρχαίας Ολυμπίας κ.Κοτζιάς, πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου κ.Βαρουξής, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ.Δίπλας και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος του νομού κ.Στασινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση