GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Νίκου Ρωμανού

Απέρριψε ο Άρειος Πάγος, την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού κατά του απορριπτικού...



Απέρριψε ο Άρειος Πάγος, την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, στο αίτημά του για χορήγηση άδειας παρακολούθησης των μαθημάτων, στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου πέτυχε την εισαγωγή του με Πανελλαδικές Εξετάσεις.
«Η αίτηση αναιρέσεως δεν είχε και πολλές πιθανότητες επιτυχίας, το δικαστήριο κρίνει νομικά θέματα» σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ δικαστικές πηγές.
Είτε δίνεται -άμεσα- λύση στη φοίτηση του Νίκου Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθηνών με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, είτε αρχίζει και απεργία δίψας προειδοποίησε μέσω του ΑΝΤ1 ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
«Διεκδικούμε αμεσότητα όχι βραχιολάκια μετά από ένα χρόνο... Σταματάμε την απεργία πείνας αν υπάρχει πρόβλεψη για το βραχιολάκι (...) αν περάσει η τροπολογία που υπηρετεί το δικαίωμά του» τόνισε ο κ. Ραγκούσης, προειδοποιώντας όμως «όχι γενικότητες, όχι αοριστίες όχι στις καλένδες θα το θεωρήσει κοροϊδία και αυτός και εγώ... Τότε αρχίζει η απεργία δίψας και το τέλος. Δεν παίζουμε με το Ρωμανό.»
Σε καταλήψεις της Νομικής Σχολής και του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν ομάδες ατόμων, με στόχο να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ρωμανό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Νομική έχουν καταλάβει αντιεξουσιαστές, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να γίνει συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις τους.
Όπως είπε στο ΑΜΠΕ πάντως αναπληρωτής πρύτανης του ΑΠΘ κ. Λαόπουλος, δεν γνωρίζει αν οι καταληψίες είναι ή όχι φοιτητές του πανεπιστημίου.

1 σχόλιο

  1. Τί εννοείτε κ. Ραγκούση λέγοντας «...θα το θεωρήσει κοροϊδία και αυτός και εγώ... Δεν παίζουμε με το Ρωμανό»;
    Ποιον απειλείτε και ποιον εκβιάζετε με αυτό το ύφος; Κάντε τότε και εσείς απεργία πείνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση