GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πλήρης παίκτης ο Γκαλίτσιος"

Ο Εμίλιο Φερέρα, γνώστης του βελγικού πρωταθλήματος, καταλαβαίνει γιατί ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Γιάννη Γκαλίτσιο...


Ο Εμίλιο Φερέρα, γνώστης του βελγικού πρωταθλήματος, καταλαβαίνει γιατί ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Γιάννη Γκαλίτσιο...Ο Βέλγος τεχνικός που κάθισε στο τιμόνι Πανθρακικού, Ξάνθης και Πανιωνίου αναλύει στο SDNA την αγωνιστική πρόοδο του Γιώργου Γκαλίτσιου στην Λόκερεν, τον κατατάσσει ανάμεσα στους καλύτερους μπακ του πρωταθλήματος και τον θεωρεί εξαιρετική λύση για τους «πράσινους».
Τον ήξερε καλά και από… πριν, αλλά και μετά. Ο Εμίλιο Φερέρα θεωρείται πια «δικός μας» αφού κάθισε στο τιμόνι τριών ελληνικών ομάδων (Πανθρακικός, Ξάνθη, Πανιώνιος), ενώ τώρα πια παρακολουθεί πολύ στενά το βελγικό πρωτάθλημα, αφού μετά την απόλυση του από την Γκενκ, έχει πολύ περισσότερο χρόνο για να αναλύει την Jupiler League. Η γνώμη του για τον Γιώργο Γκαλίτσιο που έχει φτάσει σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό είναι βαρύνουσα και o Βέλγος τεχνικός την καταθέτει μιλώντας στο SDNA

- Ο κόσμος στην Ελλάδα δεν παρακολουθεί στενά το βελγικό πρωτάθλημα, επομένως δεν γνωρίζει την πορεία του Γιώργου Γκαλίτσιου στην Λόκερεν:

«Είναι ένας παίκτης που και φέτος κάνει μία μεγάλη σεζόν. Για την ακρίβεια εδώ και 2-3 χρόνια έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην πολύ μεγάλη αγωνιστική άνοδο και της ίδιας της Λόκερεν που έπαιξε σε δύο συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου. Η δική του η άνοδος αποτυπώνεται και στα καλά αποτελέσματα της ομάδας

- Τι έχει βελτιώσει από τον παίκτη που έφυγε από το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ο Γκαλίτσιος φαίνεται ότι έχει δουλέψει αρκετά. Τον ξέρετε από την θητεία του στην Ελλάδα. Όταν ήρθε στο Βέλγιο θεωρούνταν ήδη ποιοτικός παίκτης από την στιγμή που ήταν στο ρόστερ μιας ομάδας, όπως ο Ολυμπιακός. Στο Βέλγιο όμως έχει βελτιώσει αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού του, αφού ήταν βασικός, είχε συνεχόμενα παιχνίδια και μπόρεσε να γίνει ακόμα καλύτερος.

- Χαίρει αναγνώρισης στο Βέλγιο;

«Το επίπεδο του βελγικού πρωταθλήματος είναι πολύ ανεβασμένο τα τελευταία χρόνια. Ο Γκαλίτσιος δεν είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ της Jupiler League, μα έχει καταφέρει να καθιερωθεί μέσα στο Τop-5 και πιστέψτε με αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο Βέλγιο και ο κόσμος τον αναγνωρίζει ανάμεσα στους καλύτερους μπακ».

- Από την δική σας την προπονητική ματιά, ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του;

«Για μένα ο Γκαλίτσιος είναι πια ένας πλήρης παίκτης. Τα φυσικά του προσόντα είναι εντυπωσιακά και τα έχει δουλέψει ακόμα περισσότερο. Έχει δυνατό κορμί και ταυτόχρονα είναι πολύ γρήγορος. Έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την σέντρα του και είναι πολύ πιο καλός στο τακτικό κομμάτι. Είναι ένας πλήρης και ποιοτικός παίκτης, καλύτερος από όταν έφυγε από την Ελλάδα. Αν μπορούσα να βρω ένα μειονέκτημα είναι πως δεν είναι σταθερός στην υψηλή απόδοση. Υπάρχουν φορές που δεν μπορεί να υποστηρίξει συνεχόμενα παιχνίδια σε τοπ ποιότητα.

- Τον θεωρείτε μία καλή λύση για τον Παναθηναϊκό;

«Για μένα ο Γκαλίτσιος είναι ιδανική επιλογή αυτή την στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Παρακολουθώ την πορεία του και βλέπω ότι δεν είναι όπως πριν από 5-6 χρόνια, αλλά κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια να επανέλθει. Αν τελικά πάρει τον Γκαλίτσιο λύνει το πρόβλημα του σε αυτή την θέση. Για μένα έχει ότι χρειάζεται για να κάνει μία πετυχημένη καριέρα και στον Παναθηναϊκό και του εύχομαι κάθε επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση