GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία μελετά η Τουρκία

Η Τουρκία ενδέχεται να προτείνει στη Ρωσία την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν τερμ...

Η Τουρκία ενδέχεται να προτείνει στη Ρωσία την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει έναν τερματικό σταθμό LNG, στα σύνορά της με την Ελλάδα, στο πλαίσιο των συνομιλιών με τη βόρεια γείτονά της για έναν σχεδιαζόμενο νέο αγωγό αερίου, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.

Ο Γιλντίζ, ο οποίος αποκάλεσε "Turkish Stream" το νέο σχέδιο για τον αγωγό, σε μια αναφορά στο ακυρωθέν σχέδιο κατασκευής του αγωγού South Stream, δήλωσε πως η Τουρκία θα μελετήσει το νέο σχέδιο αγωγού με τη Ρωσία.

"Μπορούμε να κάνουμε αυτό το πρόγραμμα, αλλά δεν θα είναι ένα πρόγραμμα διαμετακόμισης", δήλωσε ο Γιλντίζ μιλώντας στη συνάντηση του οργανισμού Boshporus Energy Club στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Έχουμε προτάσεις γι” αυτό που περιλαμβάνουν ίσως έναν τερματικό σταθμό LNG, η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού συγκροτήματος μπορεί να βρίσκεται στο τραπέζι", δήλωσε ο τούρκος υπουργός.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση