GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιάλες με αέριο σκοτώνουν αμάχους στη Συρία

Σύροι αντάρτες που χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες οβίδες όλμου φτιαγμένες από φιάλες αερίου, σκότωσαν φέτος, από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο, ...

Σύροι αντάρτες που χρησιμοποιούν αυτοσχέδιες οβίδες όλμου φτιαγμένες από φιάλες αερίου, σκότωσαν φέτος, από τον Ιούλιο ως τον Δεκέμβριο, 311 αμάχους, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καταδικάζοντας τη χρήση αυτών των όπλων που δεν έχουν καμιά ακρίβεια.

Διακόσιοι τρεις άνθρωποι -τα δύο τρίτα του συνόλου των θανάτων- σκοτώθηκαν στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, όπου τα αποκαλούμενα «κανόνια της κόλασης» βάλλουν εναντίον ελεγχόμενων από την κυβέρνηση συνοικιών αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία και παρακολουθεί τη βία επί του πεδίου χρησιμοποιώντας πηγές σε αμφότερες τις πλευρές, ανακοίνωσε πως 42 παιδιά και 25 γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών στο Χαλέπι. Πρόσθεσε πως περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σ” αυτό το χρονικό διάστημα.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε χθες, Πέμπτη, πως τρομοκράτες εκτόξευσαν 11 απ” αυτές τις αυτοσχέδιες βόμβες στη νότια πόλη Ντεράα, τραυματίζοντας αρκετούς αμάχους. Οι αντάρτες γεμίζουν τις φιάλες με εκρηκτικά, τους τοποθετούν ένα πτερύγιο πλοήγησης και τις εκτοξεύουν με μεγάλα κανόνια.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση