GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαίρεση των επενδύσεων από το σύμφωνο σταθερότητας ζητά ο Ρέντσι

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζήτησε σήμερα να εξαιρεθούν από το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας και από τον υπολογισμό του δημό...


Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ζήτησε σήμερα να εξαιρεθούν από το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας και από τον υπολογισμό του δημόσιου ελλείμματος οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται από μια χώρα, όπως η κατασκευή ενός σχολείου.
«Πρέπει να βγάλουμε τις επενδύσεις μιας χώρας από το σύμφωνο σταθερότητας», δήλωσε ο Ρέντσι σε ομιλία του ενώπιον της ιταλικής Γερουσίας, κατά την οποία παρουσίασε τα θέματα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.
Οι εθνικές συνεισφορές σε επενδύσεις που πραγματοποιούνται εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου εξαιρούνται πλέον από το σύμφωνο σταθερότητας και κυρίως από τον υπολογισμό του δημόσιου ελλείμματος, το όριο του οποίου έχει ορισθεί στο 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, υπενθύμισε ο Ρέντσι.
«Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά δεν είναι αρκετό για μάς», υπογράμμισε.
«Το πιο λογικό στάδιο θα ήταν να επιτραπεί στα κράτη μέλη να βγάλουν από το σύμφωνο τις δικές τους επενδύσεις, υπό την επιφύλαξη μιας επαλήθευσης εκ μέρους των ευρωπαϊκών αρχών», εξήγησε.
Ο Ρέντσι ανέφερε την κατασκευή σχολείων, την ανάπτυξη του ψηφιακού τομέα ή τη βελτίωση του πλαισίου της ζωής στα προάστια ως παραδείγματα επενδύσεων που πρέπει να εξαιρεθούν από το Σύμφωνο Σταθερότητας.
»Η Ευρώπη άρχισε να αλλάζει προσέγγιση”, αλλά μία από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι να καταφέρει την “Επιτροπή να αποφασίσει να κάνει και πάλι πολιτική” για να μην “αφήσει την Ευρώπη στους τεχνοκράτες», πρόσθεσε.
«Είτε αλλάζουμε την πορεία στην Ευρώπη είτε χάνουμε την Ευρώπη», τόνισε επίσης.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση