GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΕΕΑ για την συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη

«Τόσο εγώ προσωπικώς όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ., πράττοντας όπως πάντα το καθήκον μας, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυ...



«Τόσο εγώ προσωπικώς όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ., πράττοντας όπως πάντα το καθήκον μας, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον επιμελητηριακό θεσμό»...

Το ΕΕΑ σχετικά με την επίσκεψη στα γραφεία του Ε.Ε.Α που πραγματοποίησε, στις 27 Νοεμβρίου 2014, αντιπροσωπεία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Φώτη Κουβέλη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Επίσκεψη στα γραφεία του Ε.Ε.Α πραγματοποίησε, στις 27 Νοεμβρίου 2014, αντιπροσωπεία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης συνοδεύονταν από τη βουλευτή του κόμματος κα Ασημίνα Ξηροτύρη και το μέλος της Κ.Ε του κόμματος κ. Χάρη Μοβσεσιάν, μέλος της Κ.Ε.

Από πλευράς Ε.Ε.Α, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Γ.Γ. κ. Γιάννης Ρεκλείτης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Λεβετσοβίτης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κογιουμτσής, η Διευθύντρια του Ε.Ε.Α. κα Αικατερίνη Ράντη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η αλληλοενημέρωση στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας και τα προβλήματα των επαγγελματιών και γενικότερα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τη μεγάλη κρίση που διέρχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την πολιτική αφανισμού τους με τη συγκέντρωση της αγοράς σε μεγάλες επιχειρήσεις, την πολιτική των τραπεζών που αρνούνται να ανοίξουν τη χρηματοδότηση και, τέλος, την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα Επιμελητήρια, πολλά των οποίων θα κλείσουν στον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματός του στον αγώνα για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του επιμελητηριακού θεσμού, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική οικονομικού στραγγαλισμού των Επιμελητηρίων. Στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική συγκέντρωσης του μεγάλου κεφαλαίου και στην πρακτική των τραπεζών να στερούν από στοιχειώδη χρηματοδότηση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, σχολίασε αρνητικά τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές της κυβέρνησης, και τη βαριά φορολογία που έχει επιβάλει.

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση, ο κ. Κουβέλης τη χαρακτήρισε πολύ ρευστή, γεγονός που κάνει απρόβλεπτες τις εξελίξεις, και, εκτίμησε, με επιφύλαξη, ότι αυτή η Βουλή, μάλλον δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτίμησε ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη από τη συνεχή πίεση της τρόικας και των ξένων δανειστών. Για τους ξένους δανειστές και την τρόικα εκτίμησε ότι δεν ενδιαφέρονται για το ποιο κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση, αρκεί να τους εξασφαλίσει τα συμφέροντά τους και θεωρούν ότι θα τα εξασφαλίσουν με συνεχή αφαίμαξη του ελληνικού λαού! Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της σκληρής τους στάσης έναντι της κυβέρνησης και της χώρας μας, τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ .Γ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε μετά τη συνάντηση :
«Αναλύσαμε στον κ. Κουβέλη και στην αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ τα προβλήματα που αφορούν και ταλανίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πραγματικά για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος στάθηκε δίπλα μας τόσο στο θέμα του επιμελητηριακού θεσμού όσο και στα προβλήματα των «κόκκινων δανείων», της βαριάς φορολογίας, του Ο.Α.Ε.Ε. και των προβλημάτων του ασφαλιστικού γενικότερα. Τον ευχαριστούμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε την υποστήριξή του κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου για τον επιμελητηριακό θεσμό.»

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση που είχε και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Η μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να στηριχθεί. Πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις για να μπορεί να σταθεί όρθια, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που είναι αποφασιστικός παράγοντας της απασχόλησης. Δυστυχώς, σε πολλαπλά επίπεδα δεν έχει εξασφαλίσει εκείνες τις ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να την κρατήσουν όρθια. Ενδεχόμενη παράταση του μνημονίου θα τροφοδοτήσει άλλη μια φορά την ύφεση, τη λιτότητα και την ανεργία η οποία έχει φτάσει στα ύψη. Η επιμονή της τρόικας είναι επιμονή φανατικού ιδεολόγου πράγμα που έχει δυσμενείς συνέπειες σε βάρος του λαού. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τις απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας, να μην αποδεχτεί τις νέες απαιτήσεις και την επιμήκυνση του μνημονίου, διότι αυτό θα έχει ως συνέπεια, η χώρα να βρίσκεται σταθερά τον πυθμένα της κρίσης με αποτέλεσμα την διάτρηση και της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας. Τόσο εγώ προσωπικώς όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ., πράττοντας όπως πάντα το καθήκον μας, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον επιμελητηριακό θεσμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση