GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομόφωνα επαναβεβαιώθηκε το “όχι” των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή

Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια τη...


Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σήμερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.
Επί του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι επανέλαβαν την αρνητική τους θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά" είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στους βουλευτές του κόμματός του.
Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι «τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού».
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, κάλεσε τους βουλευτές «να μην πιστεύουν τα φερόμενα ευρήματα», και εκτίμησε ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές. «Εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά» είπε ο κ. Καμμένος.
Στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα «θα πάει μέχρι τέλους, θα είναι και στις τρεις ψηφοφορίες», ενώ αποφασίστηκε να «ανεβάσουν τους τόνους» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αντιπαραθέσεις θα «μπαίνει στο κάδρο» της κριτικής πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) και κυρίως οι θέσεις του για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και τα εθνικά θέματα.
Τέλος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκτίμησαν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολυκομματική και όχι δικομματική, υπό την έννοια της δημιουργίας φυγόκεντρων δυνάμεων στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, και τη συμμετοχή νεοεκλεγμένων στελεχών τους σε κυβερνητικό σχήμα.
Στην ΚΟ συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν την συνταγματική αναθεώρηση καθώς και την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Να ρωτήσει κάποιος τον κ. Σαμαρά γιατί υπονομεύει την ελληνική οικονομία για να κρατηθεί κι άλλο στην εξουσία ( κουτάλα ) ...
    Θυσιάζει τη χώρα για να κρατήσει τα σάπια παλιά διεφθαρμένα και χρεοκοπημένα κόμματα, το δικό του και του Βενιζέλου, στη ζωή.

    Γιατί παραιτούνται όλοι οι Γ.Γ ; Γιατί ξέρουν ότι πάμε σε εκλογές. Το ήξεραν και κάνουν ηρωική έξοδο και θέλουν να κρατήσουν κάποια αξιοπρεπή ποσοστά, ώστε να μπορούν να ελέγχουν τα κόμματά τους μετά τη βαριά ήττα. Οι Σαμαρικοί θέλουν να έχουν εκτοπίσει μητσοτακικούς και καραμανλικούς και οι βενιζελικοί τους παπανδρεϊκούς, ακόμα κι αν πάρουν εξευτελιστικά ποσοστά. Ουσιαστικά ο ελληνικός λαός θα δει πρωτοφανείς εμφυλίους πολέμους και αλληλομαχαιρώματα μέσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι νέοι ψηφοφόροι τους έχουν εγκαταλείψει. Η πλειοψηφία των αναποφασίστων τους έχει ξεγράψει.Μόνο στις ηλικίες άνω των 60 ετών έχουν αξιοπρεπή ποσοστά. Και οι δηλώσεις Πάγκαλου και Στουρνάρα έχουν εκνευρίσει το εκλογικό σώμα που στρέφεται προς Σύριζα, Ανεξάρτητους Έλληνες, ΚΚΕ και Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση