GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μείωση του ενεργειακού κόστους του χάλυβα ζήτησε η Σπυράκη

Τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών χάλυβα ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρα...


Τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών χάλυβα ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Με μεγάλη πλειοψηφία υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η πρόταση ψηφίσματος για προστασία των εργαζομένων και της βιομηχανίας του χάλυβα στην Ε.Ε. , την οποία συνδιαμόρφωσε και συνυπέγραψε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.
Στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ζήτησε τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών χάλυβα και την άμεση δημιουργία και προώθηση ενός εμπορικού σήματος για προϊόντα χαλυβουργίας που κατασκευάζονται στην Ευρώπη.
Η κ. Σπυράκη έκανε ειδική αναφορά στις περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη ,Ελευσίνα, Αλμυρό και Βελεστίνο) που λειτουργούν οι βιομηχανίες χάλυβα τονίζοντας: «θέλω να υποστηρίξω τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί ο χάλυβας στην Ευρώπη , στην Ελλάδα, την Ελευσίνα τη Μαγνησία και τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος, η συνολική παραγωγή το 2012 έπεσε σε σχέση με το 2007 κατά 58%. Σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την κρίση, δηλαδή το 2007, η εγχώρια ζήτηση έπεσε 82%. Έχει δηλαδή επιστρέψει στα επίπεδα του 1962 . Ενώ οι ελληνικές εξαγωγές στο χάλυβα , έχουν μειωθεί κατά 59%, μόνο την περίοδο 2011-2014».
Η κ. Σπυράκη στην παρέμβασή της υπογράμμισε επίσης πως «είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τη μείωση του ενεργειακού κόστους ώστε να μειωθεί και η απόσταση ανάμεσα στο ενεργειακό κόστος στα κράτη μέλη. Και επίσης να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθεί και να προωθηθεί άμεσα ένα εμπορικό σήμα για δίκαια προϊόντα χαλυβουργίας κατασκευασμένα στην Ευρώπη».
Ολόκληρη η παρέμβαση της κ. Σπυράκη έχει ως εξής:
«Υπερψήφισα την κοινή πρόταση ψηφίσματος την οποία και συνυπογράφω, γιατί θέλω να υποστηρίξω τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί ο χάλυβας στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην Ελευσίνα στη Μαγνησία και τη Θεσσαλονίκη . Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος, η συνολική παραγωγή το 2012 έπεσε σε σχέση με το 2007 κατά 58%. Σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την κρίση, δηλαδή το 2007, η εγχώρια ζήτηση έπεσε 82%. Έχει δηλαδή επιστρέψει στα επίπεδα του 1962 . Ενώ οι ελληνικές εξαγωγές στο χάλυβα , έχουν μειωθεί κατά 59%, μόνο την περίοδο 2011-2014. Θέλω να σας πω ότι την ίδια ώρα οι τραπεζικές υποχρεώσεις για τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες χάλυβα στην Ελλάδα, ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση είναι δραματική πρώτα απ’ όλα για τους εργαζόμενους εκεί. Κατά συνέπεια νομίζω πως είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τη μείωση του ενεργειακού κόστους ώστε να μειωθεί και η απόσταση ανάμεσα στο ενεργειακό κόστος στα κράτη μέλη. Και επίσης να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθεί και να προωθηθεί άμεσα ένα εμπορικό σήμα για δίκαια προϊόντα χαλυβουργίας κατασκευασμένα στην Ευρώπη».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση