GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβέρνηση και κόμματα δίδουν ακόμη ένα δις στην Τράπεζα Κύπρου

Γράφει ο Παντελής Νικολαϊδης Ο υπουργός Οικονομικών βγήκε να μας ανακοινώσει την επόμενη έξοδο της  Κυπριακής Δημοκρατίας στι...



Γράφει ο Παντελής Νικολαϊδης

Ο υπουργός Οικονομικών βγήκε να μας ανακοινώσει την επόμενη έξοδο της  Κυπριακής Δημοκρατίας στις περιβόητες αγορές με σκοπό την άντληση 1 δις το οποίο θα πάει και αυτό ολοκληρωτικά στην Τράπεζα Κύπρου όπως συνέβη και με τα 950 εκατομμύρια τον περασμένο Ιούνη. Μάλιστα έχει αναθέσει σε μεγάλους τραπεζικούς οίκους του εξωτερικού την προετοιμασία της “θριαμβευτικής” μας επανόδου στις αγορές οι οποίες απλόχερα θα μας δανείσουν για να τους τα δώσουμε αμέσως πίσω. Φυσικά ο κλητήρας της τρόικα και εγκάθετος των ξένων δανειστών κάνει τη δουλειά του που είναι η εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων και ουδόλως το καλώς νοούμενο συμφέρον των Κυπρίων πολιτών. Όμως χωρίς να αποτελεί και έκπληξη δεν είδαμε καμιά απολύτως αντίδραση από τον πολιτικό κόσμο στην εξαγγελία αυτή της Κυβέρνησης η οποία θα εγγράψει στις πλάτες των Κυπρίων πολιτών ακόμη ένα δις τραπεζικό χρέος προς όφελος των ξένων ιδιοκτητών της Τράπεζας Κύπρου.

Να σημειώσουμε ότι διακυβέρνηση Αναστασιάδη με το νέο αυτό δανεισμό προς όφελος του Αμερικανού κυρίου Ρος μεγαλομετόχου της άλλοτε Τραπέζας Κύπρου εκτοξεύει το δημόσιο χρέος στα 22 δις ανεβάζοντας το στο 143 % ΑΕΠ το οποίο δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί βιώσιμο.

ΥΓ: Το 2008 ο Τάσσος παρέδωσε χρέος 8.2 δις 43% ΑΕΠ, ο Χριστόφια παρέδωσε 14.9 δις 84% ΑΕΠ και ο Αναστασιάδης μέχρι στιγμής το έχει ανεβάσει στα 22 δις 143 % ΑΕΠ. Χωρίς μάλιστα ο τελευταίος να κάνει κανένα απολύτως δημόσιο έργο.

1 σχόλιο

  1. τι τα κανουν τοσα δισ, αυτουνοι;
    Αμα τα στρωσεις κατω, ξεπερνουν σε εκταση ολο το νησι!

    τι ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ποια ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ μελλοντικων ΚΕΡΔΩΝ, κρυβεται απι πισω;!








    χαμουρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση