GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και οι άντρες επηρεάζονται από συμπτώματα… εγκυμοσύνης

Μπορεί να μην μπορούν να ισχυριστούν ότι υποφέρουν από πρωινές ζαλάδες, τάση για εμετό, άυπνες νύχτες, πόνο στη μέση, το στήθος ή πρ...


Μπορεί να μην μπορούν να ισχυριστούν ότι υποφέρουν από πρωινές ζαλάδες, τάση για εμετό, άυπνες νύχτες, πόνο στη μέση, το στήθος ή πρησμένα πόδια, όμως και οι μέλλοντες μπαμπάδες επηρεάζονται από κάποια συμπτώματα της εγκυμοσύνης.
Σύμφωνα με μια έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι ορμόνες των μελλοντικών μπαμπάδων αρχίζουν να επηρεάζονται μερικούς μήνες προτού γίνουν πατεράδες για πρώτη φορά.
Η προοπτική της πατρότητας «βγάζει» από μέσα τους τον πιο τρυφερό και περιποιητικό εαυτό τους με μια… πτώση σε δύο βασικές ορμόνες.
Οι αλλαγές αυτές στα επίπεδα των ορμονών μπορεί να τους βοηθούν να δένονται με τα μωρά τους, καθώς επίσης και να τους κρατούν «στο σωστό δρόμο».
Οι ερευνητές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, μελέτησαν τα επίπεδα των ορμονών σε 29 ζευγάρια, σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις της εγκυμοσύνης.
Οι ειδικοί παρατήρησαν, ότι στις γυναίκες ανέβηκαν τα επίπεδα τεστοστερόνης, κορτιζόλης, προγεστερόλης και οιστραδιόλης, ενώ στους άντρες έπεσαν τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστραδιόλης.
«Άλλες έρευνες έχουν δείξει, ότι τα επίπεδα ορμονών των ανδρών αλλάζουν μόλις γίνουν μπαμπάδες. Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν, ότι αυτές οι αλλαγές μπορεί να ξεκινούν πολύ νωρίτερα, κατά τη διαδικασία μετάβασης προς την πατρότητα» εξήγησε η ερευνήτρια Robin Edelstein από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
«Δε γνωρίζουμε γιατί συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές, όμως θα μπορούσαν να λειτουργούν έτσι ώστε να προετοιμάσουν τους άντρες να γίνουν μπαμπάδες και να αλλάξει η ρομαντική τους σχέση με τη σύντροφό τους» ανέφερε ακόμη η ίδια.
Η πτώση στα επίπεδα τεστοστερόνης σημαίνει ότι οι άντρες γίνονται λιγότερο επιθετικοί και περισσότερο περιποιητικοί, ενώ η μείωση στα επίπεδα οιστραδιόλης τους κάνει πιο υπεύθυνους.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Τι λες ρε Χαϊκάλη; Προσπάθησαν να σε δωροδοκήσουν με δυο τρία ψωροεκατομμύρια ευρώπουλα; Τι σε περάσανε ρε; Κανένα λαμόγιο πορτοφολά; Κανένα κλεφτοκοτά; Κανένα που ψάχνει στον πάτο της κατσαρόλας μπας και ξεκολλήσει καμιά καμένη πέτσα; Ε όχι ρε δεν είσαι σε αυτήν την κατηγορία, κανονικά και με το νόμο έπρεπε να σου ακουμπήσουν καμιά δεκαπενταριά εκατομμύρια μετρητά και άλλα τόσα στην Ελβετία! Αλλά που ζούμε, σε τι φτήνια, σε τι κακομοιριά, τόση που ούτε μια δουλειά της προκοπής δεν μπορούμε να κάνουμε…
    Άκου πράματα τσ τσ τς τς……Δεν παίζουντε οι άνθρωποι… τον Μεγάλο Χαϊκάλη δυο τρία εκατομμύρια…. Και το κατήγγειλε στον εισαγγελέα και του απάντησαν πως τα στοιχεία που κατέθεσε δεν επαρκούν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες..
    Και μετά μου λες εμπιστέψου την δικαιοσύνη… μα ο άνθρωπος, ο ΧαΪκάλης, τους είπε γραπτά και προφορικά καθαρά και ξάστερα ότι ένας μεσάζοντας ( παλιό φιλαράκι του Καμμένου ) του πρότεινε να αγοράσει την ψήφο του στις προεδρικές εκλογές με τόσα εκατομμύρια, είσαι; και φυσικά έμεινε άναυδος….έπεσε από τα σύννεφα…αλλά μόλις συνήλθε απάντησε με στεντόρεια φωνή, ντροπή σας να προσπαθείτε να δωροδοκήσετε ένα τίμιο βουλευτή, θα σας καταγγείλω στον εισαγγελέα και θα δείτε τι θα πάθετε!...... Αλλά αμέσως μετά σκέφτηκε και λέει, έτσι για να έχει μια εικόνα του τι παίζετε, και πως λέτε να γίνει η δουλειά; Ο συνομιλητής του, του τα εξήγησε όλα χαρτί και καλαμάρι.
    Όμως χαμένος κόπος, δεν αγοράζω του είπε και επί πλέον σας έχω καταγράψει γιατί ήμουν ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ και αύριο θα σας κάνω μήνυση !!!
    Εγώ κύριε, είμαι ένας ακέραιος άνθρωπος και πολιτικός και γι’ αυτό και το καταγγέλλω δημόσια! Και βροντοφωνάζω ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ, ΖΗΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, και θα κάνω ότι μπορώ και περνά από το χέρι μου για να κυβερνήσουν αυτήν την χώρα!
    ( Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Χαϊκάλης έκανε μαϊμουδιά για να αβαντάρει τον Σύριζα και τον Τσίπρα είναι άξιος να κερδίσει το Χριστουγενιάτικο Λαχείο )

    Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος ( αυτός που όταν πέθανε βρήκαν στο σπίτι του εξακόσια ζευγάρια χρυσά και ασημένια μανικετόκουμπα, δεν προχωρώ παρακάτω γιατί θα περάσω το επιτρεπτό όριο που θέτει το site), ήταν συνυποψήφιος με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, για να διαδεχθεί ο ένας τους τον Σεραφείμ Α΄, η πλευρά του Χριστόδουλου κατήγγειλε λίγες μέρες πριν τις εκλογές τους ότι ο συνυποψήφιος Ιερώνυμος, τότε Θηβών και Λεβαδείας, ένας άνθρωπος και Ιεράρχης με τεράστια κοινωνική προσφορά έχει καταχραστεί από το ταμείο της επισκοπής του, περί τα τρία δισεκατομμύρια δραχμές, όπως ήταν φυσικό ο Ιερώνυμος αντέδρασε και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά αυτά καλιώρα όπως και τώρα αργούν, έτσι πήγε στις εκλογές με την ρετσινιά του καταχραστή! Το εκλογικό σώμα οι επίσκοποι, επηρεασμένο ψήφισαν τον Χριστόδουλο, αυτόν που πανηγύριζε δημόσια όταν πέθανε ο Σεραφείμ…. Όταν λοιπόν με το καλό Αρχιεπίσκοπος πια ο Χριστόδουλος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι θα κάνει με τον καταχραστή Ιερώνυμο, θα τον στείλει στην φυλακή; ( Θυμάμαι την σκηνή στην τηλεόραση ) απάντησε σηκώνοντας τα χέρια του στον ουρανό με έναν εντελώς θεατρινίστικο τρόπο ( κάθε ομοιότητα περιττή ) ο Θεός θα τον κρίνει….
    Αυτός πάντως την δουλειά του την έκανε…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση