GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς Γαστρεντερολογικό τμήμα το Νοσοκομείο Βόλου

Στοιχεία για τα υποστελεχωμένα τμήματα των Νοσοκομείων της χώρας, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Δημήτρ...



Στοιχεία για τα υποστελεχωμένα τμήματα των Νοσοκομείων της χώρας, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος ΟΕΝΓΕ και μέλος στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που εκτίμησε ότι οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για 2500 προσλήψεις γιατρών το 2015, είναι εμπαιγμός των γιατρών και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας, καμία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού καμία δεν έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή. Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών τόνισε ότι με βάση τους υπάρχοντες Οργανισμούς των Νοσοκομείων κι όχι τη τελική εικόνα που πρέπει να περιγράφει ένας άρτιος Υγειονομικός Χάρτης, λείπουν σήμερα άνω των 6000 γιατρών ΕΣΥ, πρόβλημα που αποκάλεσε υγειονομική βόμβα.

Παρουσιάζοντας στοιχεία για τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία, ο Δημήτρης Βαρνάβας αναφέρθηκε στα νοσηλευτική ιδρύματα όλης της χώρας και για το Νοσοκομείο Βόλου ανέφερε ότι κινδυνεύουν να κλείσουν η Γαστρεντερολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, ενώ έμειναν με 1 γιατρό η ΩΡΛ, το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα. Επίσης έκανε λόγο για πολλά κενά στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Πάντως τα στοιχεία που παρουσίασε δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς Γαστρεντερολογική κλινική δεν υπάρχει, ενώ η ΩΡΛ είναι στελεχωμένη με τέσσερις γιατρούς, επισημαίνει η Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου».

Ο πρόεδρος των γιατρών χαρακτήρισε εξοργιστική την αναγκαστική μετανάστευση νέων συναδέλφων του, που υπολογίζονται σε άνω των 7000, που ξενιτεύτηκαν το 2010, το 2011, και το 2012, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2013 ο αριθμός αυτών που φεύγουν είναι τριπλάσιος του αντίστοιχου του 2011. Στο διάστημα 2011-2012 οι συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις από το ΕΣΥ ανήλθαν στους 1453 γιατρούς και στο 2013 υπολογίζονται σε 800. Ταυτόχρονα, για 953 γιατρούς ΕΣΥ έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις και εκκρεμούν για 1400 θέσεις, ανέφερε.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις των κκ Γρηγοράκου και Βορίδη, υπόσχεται την πραγματοποίηση 2500 προσλήψεων γιατρών το 2015. Πρόκειται για απροκάλυπτο εμπαιγμό των γιατρών και κυρίως της ελληνικής κοινωνίας. Καμία από τις υπεσχημένες προσλήψεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, αφού καμία δεν έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών.

Καταλήγοντας, ο Δημ. Βαρνάβας, ανέφερε ότι συνολικά, με βάση τους υπάρχοντες Οργανισμούς των Νοσοκομείων κι όχι τη τελική εικόνα που πρέπει να περιγράφει ένας άρτιος Υγειονομικός Χάρτης, λείπουν σήμερα άνω των 6000 γιατρών ΕΣΥ, πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση