GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Αμερικανού ομήρου...

Oι μαχητές της Αλ Κάιντα σκότωσαν τον Αμερικανό φωτοειδησεογράφο Λουκ Σόμερς...




Oι μαχητές της Αλ Κάιντα σκότωσαν τον Αμερικανό φωτοειδησεογράφο Λουκ Σόμερς...
και άλλον έναν όμηρο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης τους στην Υεμένη, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.

«Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις διεξήγαγαν μία επιχείρηση στην Υεμένη προκειμένου να απελευθερώσουν έναν Αμερικανό πολίτη, τον Λουκ Σόμερς, και όλους τους υπόλοιπους πολίτες ξένων χωρών που κρατούνταν όμηροι μαζί του από τους τρομοκράτες της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa). Όμως ο Σόμερρς και ένας άλλος όμηρος που δεν ήταν Αμερικανός υπήκοος και που κρατούνταν αιχμάλωτος μαζί με εκείνον εκτελέστηκαν από τους τρομοκράτες της Aqpa κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης» τόνισε σε ένα δελτίο τύπου ο Χέιγκελ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αφγανιστάν.

«Υπήρχαν επιτακτικοί λόγοι να πιστεύουμε ότι η ζωή του Σόμερς διέτρεχε άμεσο κίνδυνο» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός από την Καμπούλ.

Την ίδια ώρα μια μη κυβερνητική οργάνωση γνωστοποίησε ότι ο Πιερ Κορκί, ένας Νοτιοαφρικανός δάσκαλος που κρατούνταν όμηρος στην Υεμένη από το Μάιο του 2013 σκοτώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του αμερικανικού στρατού να απελευθερώσει τους ομήρους.

«Μάθαμε με λύπη την είδηση ότι ο Πιερ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η οποία διεξήχθη με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων στην Υεμένη» επισήμανε η οργάνωση Gift of the Givers σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Ο Πιερ Κορκί, ένας δάσκαλος που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και προερχόταν από το Μπλομφοντέιν, στην κεντρική Νότια Αφρική, είχε απηχθεί την 27η Μαΐου του 2013, την ίδια περίοδο με τη σύζυγό του Γιολάντ. Η γυναίκα είχε αφεθεί ελεύθερη την 10η Ιανουαρίου του 2014.

Οι απαγωγείς του, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ζητούσαν ως λύτρα το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωσή του όμως πρόσφατα εξέταζαν το ενδεχόμενο να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Η μη κυβερνητική οργάνωση είχε αναλάβει να διαπραγματευτεί τους όρους απελευθέρωσής του.

«Η Γιολάντ και η οικογένειά του είναι ακόμα πιο συντετριμμένοι σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο καθώς γνώριζαν ότι ο Πιερ θα απελευθερωνόταν αύριο (Κυριακή) από την Αλ Κάιντα» επιβεβαίωσε η Gift of Gavers.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση