GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

CNBC: Απίθανο το Grexit

Η πολιτική αβεβαιότητα θα πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά στην ευρωζώνη. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εκλογικές αναμετρήσεις που θα...


Η πολιτική αβεβαιότητα θα πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά στην ευρωζώνη. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εκλογικές αναμετρήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία (ίσως ακόμη και στην Ιταλία), καθώς μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές του περασμένου Μαΐου, δεν έχει υποχωρήσει ο φόβος ότι τα ριζοσπαστικά κόμματα μπορούν να διεκδικήσουν την εξουσία.
Το CNBC με αυτό τον πρόλογο σκιαγραφεί τη διάχυτη ανησυχία σε ολόκληρη την ευρωζώνη που βλέπει την Αριστερά να ενισχύεται με φόντο την οικονομική κρίση και τη λιτότητα. Αναλύοντας για μια ακόμα φορά το ελληνικό δράμα, το CNBC σχολιάζει ότι μια ακόμα εκδήλωση αυτού του φόβου εκ μέρους των επενδυτών ώθησε… στα τάρταρα το ελληνικό χρηματιστήριο όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.
Εστιάζοντας ακόμα περισσότερο στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας, το CNBC εκτιμά ότι το Grexit δεν είναι πιθανό. «Ζητάμε ένα μελλοντικό Grexit; Όχι, δεν νομίζω», διερωτάται και απαντά η αρθρογράφος του δικτύου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Julia Chatterley, το πολιτικό ρίσκο επανέρχεται το 2015, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και οι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ” όψιν τους την πολιτική αβεβαιότητα που θα προκύψει.
Ο χρόνος τρέχει για τα δύο αντίπαλα κόμματα, όπως εξηγεί η Chatterley, και συμπληρώνει πως ακόμα κι ο Έλληνας πρωθυπουργός καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο συνασπισμός επιβιώσει, η βιωσιμότητα της τρέχουσας κυβέρνησης είναι αμφίβολη. «Ακόμα κι αν δεν γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή το 2015», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια στιγμή που διαπραγματεύεται την έξοδο από το μνημόνιο, χρησιμοποιεί τις προεδρικές εκλογές ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», επισημαίνει η δημοσιογράφος. Και σημειώνει: «Ο Σαμαράς ελπίζει ότι η αναταραχή των αγορών θα προκαλέσει σε συνδυασμό με την απειλή μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αρκεί για να φέρει τους βουλευτές με το μέρος του».
Πηγή: www.newsbeast.gr

5 σχόλια

  1. Αποκάλυψη "μαχαιριά" για μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις - "Βόμβα" και από ΔΝΤ: Υψηλός ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!Κόβονται και τα επιδόματα ανεργίας,παραμένει η έκτακτη εισφορά σε μισθούς και συντάξεις, παραμένει ο ΕΝΦΙΑ με παλιές αντικειμενικές αξίες. Ακολουθεί νέα μείωση στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, εκ νέου περικοπή κύριων συντάξεων και εφάπαξ, απότομη αύξηση των ορίων ηλίας, απαγόρευση συνταξιοδότησης, μείωση ή περικοπές στα οικογενειακά, τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα !

    Να μου ζήσεις Τρόικα με τους υπαλλήλους ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ). Πάρτε τους τα σώβρακα. Έλληνας δεν θα μείνει σ' αυτόν τον τόπο. Ξεσκίστε τους : και νέος ΠτΔ από τους νέους αχυρανθρώπους και- αν γίνουν εκλογές- θα σας ξαναψηφίσουν - τα ζώα- για να υλοποιήσετε το 3ο μνημόνιο. Να τους πάρετε και τα ακίνητα και ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις. Αφού γουστάρουν και το λένε και τηλεφωνικά στις δημοσκοπήσεις, υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Τα θέλει ο ... οργανισμός τους ! Ζήτω οι κερδοσκόποι, οι διαπλεκόμενοι, οι τοκογλύφοι. Όλος ο πλούτος στο 1% των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ! Έχουμε γεννηθεί σκλάβοι, ραγιάδες, καρπαζοεισπράκτορες των πολιτικών τζακιών και θα μείνουμε δούλοι τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μωρ’ δε γaμιeστ€!!!!

    Αν πάμε σε εκλογές θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. Αυτό πλέον το πιστεύουν όλοι – πλην ίσως του Καμπουράκη που πιστεύει ότι η «ψαλίδα» κλείνει. Το πιστεύει και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Γεωργιάδης. Το «πιστεύουν» είναι υποκειμενικό. Σωστότερο είναι το «ξέρουν».

    Γι’ αυτό και από τώρα ο βομβαρδισμός των χαφιέδων έχει σχέση με την καταστροφή που θα έρθει αν γίνουν εκλογές. Εξ αρχής. Ούτε καν θα περιμένουν οι αγορές να γίνουν οι εκλογές, να βγουν τα αποτελέσματα και να υπάρξει κυβέρνηση, απ’ ό,τι λέει η Βούλτεψη.

    Λένε, λοιπόν, οι χαφιέδες ότι η μόνη περίπτωση να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα είναι να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας ο Δήμας και να μην πάμε σε εκλογές. Βρίσκονται οι 180, εκλέγεται ο Δήμας…. και; Τι γίνεται μετά; Παραμένουμε στην πολιτική σταθερότητα που υπάρχει σήμερα;

    Μα δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα σήμερα. Η συγκυβέρνηση δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει, το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στην παράνοια του Βενιζέλου, η ΔΗΜΑΡ διαλύθηκε, οι ΑΝ.ΕΛ. μετριούνται κάθε μέρα να δουν πόσοι απέμειναν και το μισό ναζιστολόι είναι στη φυλακή. Έχει...κάποια σχέση η σύνθεση της σημερινής Βουλής με εκείνη που σχηματίστηκε την επομένη των εκλογών;

    Ακόμη και η επί 353 μέρες ακυβέρνητη Καμπότζη είχε περισσότερη πολιτική σταθερότητα από αυτή που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα...

    Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε την ημέρα που αποδείχτηκε το πρώτο ψέμα του Σαμαρά. Αν δεν γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015, τότε θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο του 2016. Δηλαδή θα έχουμε μπροστά μας ακόμη 18 μήνες προεκλογικής περιόδου.

    Και θα την έχουμε, διότι ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ! Κι αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Και ο Σαμαράς δε μπορεί να το διαπραγματευτεί. Το απέδειξε. Το ομολόγησε. Του το φώναξε στα μούτρα ο Σόιμπλε και ο Σαμαράς λέρωσε το βρακάκι του. Όσο ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ το ΔΝΤ δεν θα φύγει, τα νέα μέτρα δεν θα σταματήσουν να επιβάλλονται και η πραγματική οικονομία θα καταρρέει.

    Σε ένα τέτοιο κοινωνικό τοπίο, πού βρίσκεται άραγε η πολιτική σταθερότητα; Πολιτικός βάλτος, ναι. Σταθερότητα, όχι.

    Η σύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων θα αλλάζει διαρκώς. Όσο θα πλησιάζει ο Ιούνιος του 2016 και οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχουν να χάσουν πλέον λίγα μηνιάτικα θ’ αρχίσουν να μην ψηφίζουν, μήπως και ξεχαστούν και σώσουν το τομάρι τους. Θα βγουν οι εφεδρείες. Δε θα βγαίνουν τα κουκιά. Είναι αυτό πολιτική σταθερότητα;

    Όσους Τούρκους και να βγάλεις στο Αιγαίο για να σου φτιάξουν περιβάλλον εθνικών κρίσεων, όσοι Μοσκοβισί και να σε στηρίξουν, όσες φορές και να έρθει η Μέρκελ να δώσει συχαρίκια για την πρόοδο, απλώς δε θα αρκούν. Τα πάντα θα σταματήσουν και οι πάντες θα περιμένουν τον Ιούνιο του 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μωρ’ δε γαμιεστε!

    Βέβαια, για όλη αυτή την κατάσταση έχει ευθύνες και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αποκορύφωμα το «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε», ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα πρέπει να έχει ρίξει την κυβέρνηση πάνω από 10 φορές. Στο μυαλό του, βέβαια. Δεν έχω αντιληφθεί την προσέγγιση του επικοινωνιακού του επιτελείου στο θέμα αυτό. Δηλαδή τι νομίζουν ότι κερδίζουν όταν απευθύνονται στους ψηφοφόρους σαν να είναι τίποτε βλαμμένα και γκρινιάρικα παιδάκια;

    Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι το πιστεύει ότι θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά κάθε φορά που το λέει, οπότε είναι άμεση η ανάγκη για restart αντίληψης της πραγματικότητας, είτε πιστεύουν ότι έτσι κρατάνε ψηλά το ηθικό των ψηφοφόρων οπότε το restart δεν αρκεί, χρειάζεται χειρουργείο.

    Και το ίδιο κάνει και τώρα. Όχι απλώς διαβεβαιώνει ότι δε θα βρεθούν οι 180 βουλευτές και ότι θα πάμε σε εκλογές, αλλά τις έχει ήδη κάνει, τις κέρδισε, πήρε αυτοδυναμία και παρ’ όλα αυτά συνεργάστηκε και με άλλους πολιτικούς χώρους αν και δεν τους είχε ανάγκη.

    Μιλάμε για ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ της πετυχημένης φαντασίωσης. Το ότι έχει αποδειχτεί αναξιόπιστος σε κάθε του πρόβλεψη σχετικά με την πτώση της κυβέρνησης είναι κάτι που δείχνει να μην τον αφορά.

    Βέβαια έχει έτοιμο το άλλοθι στην περίπτωση που βρεθούν οι 180 βουλευτές. «Εξαγοράστηκαν», θα πει. Ρε συντρόφια, εσείς το είχατε καταγγείλει, δεν το περιμένατε; Από πού κι ως πού θα αποτελέσει άλλοθι για την αναξιοπιστία σου κάτι που δήλωνες εκ των… πολύ προτέρων ότι το γνώριζες; Αν εξαγοράζονται βουλευτές, οπότε δεν πάμε σε εκλογές, για ποιο λόγο δηλώνεις ότι έχεις στόχο την αυτοδυναμία σε εκλογές που ξέρεις ότι δε θα γίνουν;

    Δε γίνεται ρε σύντροφοι τα εμά εμά, και τα εσά πάλι εμά. Δε γίνεται να καταγγέλλεις εξαγορά βουλευτών κι όμως να συμμετέχεις στη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας μπας και τελικά δεν έχουν εξαγοραστεί αρκετοί οπότε το πάμε σε νίκη. Αν το καταγγείλεις τότε θα πρέπει να φύγεις από τη Βουλή, να βγεις και να πεις «αυτοί δεν παίζονται με τίποτα, είναι σπείρα» και να καλέσεις επίσημα τον κόσμο να βγει στο δρόμο. Αν βγούμε βγήκαμε, αν δε βγούμε ας το βουλώσουμε να μας κόψουν τα κεφάλια.

    Αλλά θα έχουμε αποδείξει τι θέλουμε τελικά. Από τη στιγμή όμως που δεν το κάνεις και συμμετέχεις στη διαδικασία, τότε το βουλώνεις και αποδέχεσαι το αποτέλεσμα που έχεις νομιμοποιήσει με την παρουσία σου.

    Ρε δεν αντέχουμε άλλα λόγια και τακτικισμούς της πλάκας. Κουραστήκαμε πλέον να εκβιαζόμαστε, αλλά και να κοροϊδευόμαστε. Από τους χαφιέδες καμιά απαίτηση δεν έχω. Αυτοί ήταν πάντα. Από την Αριστερά μία απαίτηση για σοβαρότητα και ειλικρίνεια την είχα. Όμως με το ανέκδοτο «η συντρόφισσα Τζάκρη» δε μπορώ να γελάσω. Κι αν ακούσω κανένα «Ο Φώτης ήταν πάντα αριστερός» θα ξεράσω. Οπότε πάρτε προκαταβολικά ένα μωρ’ δε γ@μι€στ€ όλοι μαζί κι αν τύχει να σοβαρευτείτε κάποια στιγμή, θα το πάρω πίσω.

    Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρώπη γαμήɕ⓪υ εσύ κι οι οπαδοί σου...
    Πετάξτε μας, ρε, έξω. Κλείστε μας την πόρτα του Ευρώ στα μούτρα...Κάντε μας την χάρη να ακούσετε τα «παπαγαλάκια» που πληρώνετε στα διεθνή ΜΜΕ με πρώτους τους Financial Times και το Forbes.

    Κάντε μας την χάρη να στείλουν τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους να καταγράφουν τις ουρές των μισθωτών και συνταξιούχων στις Τράπεζες που θα κλαίνε μπροστά στα άδεια ΑΤΜ, τους πεινασμένους Έλληνες να κείτονται στους δρόμους..

    Στείλτε τα τηλεοπτικά συνεργεία να «καλύπτουν» πώς θα κάνουν ντου στα σούπερ μάρκετ οι εξαθλιωμένοι να πάρουν μία κονσέρβα...

    Πάρτε πλάνα και φωτό να τα δείχνετε σε Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους να φοβούνται ότι αυτά θα πάθουν αν δεν κάνουν ό,τι θέλει η ΕΕ.

    Κάντε αυτό που απειλείτε ότι θα κάνετε εδώ και 5 χρόνια. Από ένα υψωμένο δάχτυλο "fu©k off" της Αφροδίτης της Μήλου στο Focus ξεκίνησαν όλα και μετά ήρθατε να μας νουθετήσετε... Κ

    Και μάς βάλετε στο δρόμο της σωτηρίας, της ανάπτυξης, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, των μνημονίων και της εθνικής κατοχής. Λοιπόν, τελειώστε το με τον τρόπο...
    που το ξεκινήσατε. Από τα ΜΜΕ σας!

    Κάντε λοιπόν, το βήμα και πετάξτε μας όξω γιατί αρκετά κλάψαμε, φοβηθήκαμε, καταστραφήκαμε, αυτοκτονήσαμε, σκοτώσαμε τα όνειρά μας, θάψαμε ανθρώπους δικούς μας από τις σφαίρες της στήριξής σας, κάναμε καθημερινότητα τον τρόμο τού τι θα ξημερώσει αύριο. Τι περιμένετε;

    Πετάξτε μας έξω και θα στηθούμε στις κάμερές σας μπροστά να κλαίμε και να τραβάμε τα μαλλιά μας σαν Μαινάδες που χάσαμε το ευρώ και την στήριξή σας. Θα σας δώσουμε τόσα πλάνα για Πούλιτζερ που δεν θα ξέρετε ποιο να κάνετε πρωτοσέλιδο.

    Εφόσον τα «παπαγαλάκια» σας και οι φωτορεπόρτερ του παγκόσμιου συστήματος (συμπεριλαμβανόμενων και των ελληνικών) απουσιάζουν επί 5 χρόνια από την καθημερινότητα των Ελλήνων δώστε τους μια ευκαιρία να δικαιολογήσουν εμπράκτως το μεροκάματο του δικού μας τρόμου.

    Ετοιμάστε και τουριστικά πακέτα για πλούσιους Βορειοευρωπαίους να έρχονται να μάς βλέπουν ως τουριστικά αξιοθέατα όπως κάποτε έκαναν οι παππούδες των Γερμανών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Πολωνίας.

    Αλλά δεν θα το κάνετε. Δυστυχώς δεν θα μάς κλείσετε την πόρτα στα μούτρα γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι τα πλάνα που θα έχετε ως αποδεικτικά στοιχεία για να τρομοκρατήσετε άλλους λαούς της Ευρώπης δεν θα είναι αυτά που ονειρεύεστε. Δεν θα δείτε ουρές εξαθλιώμενων Ελλήνων να περιμένουν κλαίγοντας έξω από τράπεζες αλλά θα τους δείτε μέσα στις Τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευρώπη γΑμήɕ⓪υ εσύ κι οι οπαδοί σου..

    Δεν θα δείτε άστεγους στο δρόμο σκυθρωπούς αλλά ανθρώπους να γελάνε όπως έκαναν πριν 5 χρόνια. .

    Δεν θα έχετε πλάνα από στοιβαγμένους ανασφάλιστους στα επείγοντα των Νοσοκομείων αλλά ανθρώπους να απαιτούν το δικαίωμα στην ζωή...

    Δεν θα δείτε στα δικαστήρια απελπισμένους να κρατάνε το χαρτί κατάσχεσης των σπιτιών τους αλλά να είναι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον αυτών που επί 5 χρόνια τους άλωσαν ζωές, ιερά και όσια.

    Κλείστε μας απέξω να τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί για τον εαυτό μας. Να έχουμε απέναντί μας όχι Έλληνες που για 1000ευρώ βαράνε με γκλομπ Έλληνες αλλά ξένους γκλομποφόρους. Φέρτε μέσα την Blackwater να στρέφουν τα όπλα τους εναντίον μας. Κάντε μια φορά τον πόλεμο, που μάς κηρύξατε άνευ αιτίας, μια στάλα τίμιο. Να μην έχει ενοχές ο Έλληνας αν θα «φάει» τον κατακτητή.

    Να δει καθαρά τα πραγματικά ναζιστικά σας μούτρα που κρύβετε πίσω από ευρωκοινοβούλια και ευρωπαϊκές επιτροπές. Να μην είναι η μειοψηφία των Ελλήνων που δεκαετίες γνωρίζει την σκατένια ψυχή που κουβαλάτε, αλλά ακόμα και ο πιο καλοπληρωμένος ψηφοκουβαλητής και υποστηρικτής σας να νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει Ενωμένοι Ευρωεγκληματίες.

    Μακάρι να κάνατε το μοιραίο για σας λάθος να μάς διώξετε. Να βλέπατε αν θα προσγειωνόταν αεροπλάνα για να μεταβούν οι σκυλοευρωπαίοι τουρίστες στα ξενοδοχεία που καταπάτησαν την δημόσια γη για να πλένουν τον κώλο τους δύο μήνες...

    Να βλέπατε κατά που θα έτρεχαν οι ιδιοκτήτες της Ελ Ντοράντο και ο στρατός τους όταν θα ερχόταν η ώρα να πληρώσουν με ξύλο το κάθε κλαράκι δέντρου που έκοψαν για το έργο «εθνικής σημασίας».

    Να βλέπατε πώς θα γύριζε το 75% της καλλιεργήσιμης ελληνικής γης να δουλευτεί από ελληνικά χέρια και όχι από τραπεζικά συμφέροντα με Έλληνες εργάτες γης.

    Δυστυχώς όμως δεν θα μας πετάξετε έξω διότι όλα αυτά τα γνωρίζετε. Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς εμάς. Δεν μπορέσατε 200 χρόνια να μην βάλετε το δάκτυλό σας στο μέλι που λέγεται Ελλάδα. Εδώ ξεπλένετε τα κλεμμένα σας που τάχα τα ονομάζετε δάνεια και που ποτέ δεν έρχονται στα δικά μας ταμεία.

    Εδώ κάνετε τις ευρωπαϊκές σας λαμογιές με όπλα, εδώ κάνετε τα απάνθρωπα σκλαβοπάζαρα μεταναστών, εδώ τρώτε λεφτά με ευρωπαϊκές ΜΚΟ αλλυλεγγύης και ανθρωπισμού, με εταιρείες σεμιναρίων και με κατασκευαστικές εταιρείες που βρήκαν κατεστραμμένη γη και δημιούργησαν ένα νέο Ιράκ για να δουλεύουν τα εργοστάσια χάλυβα, πετρελαίου, τσιμέντων, με Ευρωπαϊκές Επενδυτικές Τράπεζες που πρέπει να αρχίσουν να δικαιολογούν τα συσσωρευμένα λεφτά των χαρτοφυλακίων μαφιόζικων διεθνών κορακιών.

    Ανοίξτε την πόρτα να βγούμε γιατί η μπόχα της στήριξής σας δεν αντέχεται άλλο και άντε γ@μηθ€ίτ€.-

    Του Γιάννη Λαζάρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση