GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

DCNS: Μυστηριώδης κλοπή από το πρώτο ρωσικό Mistral

Κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού από το τύπου Mistral πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων Vladivostok που ναυπηγείται από τη DCNS για λο...



Κλοπή ηλεκτρονικού εξοπλισμού από το τύπου Mistral πλοίο αποβατικών επιχειρήσεων Vladivostok που ναυπηγείται από τη DCNS για λογαριασμό του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακαλύφθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι την παρούσα περίοδο το πλοίο βρίσκεται παραβεβλημένο στα ναυπηγεία του Saint Nazaire καθώς η παράδοση του ανεστάλη από τη γαλλική κυβέρνηση λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρθηκε, από τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» η κλοπή αφορούσε δύο σκληρούς δίσκους, μία μητρική υπολογιστή, μία κάρτα γραφικών και κατασκευής Thales λογισμικό επικοινωνίας μεταξύ των εξυπηρετητών (servers) που είναι εγκατεστημένοι στο πλοίο.

Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Fabienne Bonnet, αξιωματικού προμηθειών της γαλλικής κυβέρνησης, ότι κανένα από τα υλικά που εκλάπησαν περιείχε απόρρητες ή διαβαθμισμένες πληροφορίες (λίγη υπομονή και θα δει το φως της ελληνικής δημοσιότητας σενάριο για… Ρώσους υπερκατάσκοπους που τα βούτηξαν και γύρισαν στα πλοία του ρωσικού στόλου που βρέθηκαν στην περιοχή λόγω κακοκαιρίας).

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το λογισμικό της Thales, η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για μεταβίβαση στη Ρωσία και ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σε άλλο περιβάλλον πλην αυτού των αποβατικών Mistral.

Σύμφωνα με την αρχικές έρευνες των αστυνομικών αρχών της Nantes δεν υπήρξαν ίχνη παραβίασης του χώρου όπου βρισκόταν ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Κατά τη γαλλικό περιοδικό «Le Point» οι έρευνες, που βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, επικεντρώνονται «πέριξ του πλοίο», ενώ πηγή του γαλλικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν υποψίες ρωσικής εμπλοκής.

Ας σημειωθεί ότι στις 18 Νοεμβρίου 2014 «δεκάδες» στελέχη του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδία επιβιβάστηκαν στο Vladivostok ενώ την προηγούμενη ημέρα τους είχε απαγορευθεί η επιβίβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση