GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: H κυβέρνηση προσπαθεί να έχει μια πιο αξιοπρεπή ήττα

Κατηγορηματικός, ότι η πλειοψηφία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει και ότι τελικά θα έχουμε εκλογές, εμφ...


Κατηγορηματικός, ότι η πλειοψηφία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει και ότι τελικά θα έχουμε εκλογές, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα της επίσπευσης της διαδικασίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση, εξαναγκασμένη από τα πράγματα, προσπαθεί να έχει μια πιο αξιοπρεπή ήττα, να είναι διαχειρίσιμη η ήττα της στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Σχετικά με την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ανέφερε ότι πρόκειται για μια στενή πολιτικά υποψηφιότητα, αν και, όπως συμπλήρωσε, τη δεδομένη στιγμή μικρή σημασία έχει το πρόσωπο. Το δίλημμα, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, είναι το αν θα δοθεί στον κ. Σαμαρά η δυνατότητα να συνεχίσει αυτή την πολιτική ή θα εφαρμοστεί το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, στηριγμένο σε μια νωπή λαϊκή εντολή.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι «από την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Σαμαράς αποδεικνύεται ότι είναι αναξιόπιστος, δεν έχει σχέδιο, λειτουργεί τυχοδιωκτικά εναντίον των συμφερόντων της χώρας και επιχειρεί για άλλη μια φορά να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό». Όπως ανέφερε, το επόμενο δίμηνο η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να οργανώσει τα δικά της πολιτικά διλήμματα και θα αποκρύψει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, όπως αυτές εκφράζονται στο mail του κ. Χαρδούβελη, το οποίο δεν διαψεύστηκε.
Σχετικά με το θέμα του χρέους, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η έναρξη της διαπραγμάτευσης για το χρέος θα ανοίξει, όχι για το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ ή το χατίρι της Ελλάδας, αλλά γιατί πρέπει να ανοίξει στην Ευρώπη μια συζήτηση «για τις πολιτικές της των κυρίαρχων οικονομικών στρατηγικών». Όπως είπε, η διάρθρωση του χρέους (δηλαδή το ότι σε μεγάλο μέρος του είναι θεσμικό, σε ΕΚΤ και κεντρικές τράπεζες ευρωπαϊκών κρατών) μας επιτρέπει να ανοίξουμε μια συζήτηση με πολιτική προσέγγιση.
Για το θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού (σσ: πριν αποφασίσει η Βουλή για τη σχετική τροπολογία), ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η άκαμπτη στάση της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία πάνω απ” όλα του Νίκου Ρωμανού» και εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν πιο ώριμες σκέψεις για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του. Εξάλλου, ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για την τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το θέμα.
Σε ερώτηση σχετικά με τη φήμη ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει στην τρίτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον κ. Κουβέλη, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «είναι σαφής η τοποθέτηση του ίδιου του κ. Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ, συνεπώς δεν νομίζω ότι "παίζει" ένα τέτοιο σενάριο».
Για το ενδεχόμενο βουλευτές της Χρυσής Αυγής να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «αν η απαιτούμενη πλειοψηφία πιαστεί με χιτλερικές ψήφους θα είναι κοσμοϊστορικό γεγονός, γιατί για πρώτη φορά θα έχουμε εκλογή Προέδρου με αυτό τον τρόπο». Σχετικά με αυτούς που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμπράττει στο «όχι» μαζί με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «αυτά λέγονται εκ του πονηρού και αποτελούν προσβολή προς τον δημοκρατικό κόσμο».
Αργότερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την προεκλογική προετοιμασία του κόμματος, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν οι περιφερειακές συσκέψεις του κόμματος σε Κρήτη, Θεσσαλία και Πελοπόννησο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση