GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΟΦ: H Ελλάδα μπορεί να γίνει ο απόλυτος ιατρικός συνεδριακός προορισμός

Κινητήρια δύναμη της οικονομίας μπορεί να αποτελέσει ο συνεδριακός τουρισμός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμ...

Κινητήρια δύναμη της οικονομίας μπορεί να αποτελέσει ο συνεδριακός τουρισμός στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των ιατρικών συνεδρίων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα έχει οκταπλασιαστεί, προσδίδοντας σημαντικά έσοδα στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και προστιθέμενη αξία στην ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το 2011 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα μόλις 6 συνέδρια και το επόμενο έτος 15. Οι αριθμοί αυτοί υπερδιπλασιάστηκαν για το έτος 2013, καθώς πραγματοποιήθηκαν 34 διεθνή συνέδρια, ενώ εφέτος ο αριθμός των διεθνών συνεδρίων έχει ξεπεράσει τα 50 (μέχρι το τέλος Νοεμβρίου).

Τις προοπτικές αξιοποίησης του συνεδριακού τουρισμού, με την προσέλκυση μεγάλων διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα, αναλαμβάνει να αναδείξει ο ΕΟΦ, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτριος Λιντζέρης, ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, τ. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης Βάρδας και ο συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Ασκληπιείου Βούλας, πρόεδρος του Διεθνούς Συνεδρίου Υπέρτασης 2014 κ. Αθανάσιος Μανώλης.

«Πρέπει και μπορούμε να αναδείξουμε την Ελλάδα σε τόπο συνάντησης του διεθνούς ιατρικού κόσμου. Η χώρα μας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, την ιστορία της, τη γεωγραφική της θέση, το φυσικό περιβάλλον της, τις κλιματικές συνθήκες, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλα διεθνή συνέδρια, στα οποία θα συμμετέχουν διακεκριμένοι στον τομέα της υγείας επιστήμονες. Ο ΕΟΦ ως επίσημος φορέας για την πιστοποίηση των ιατρικών συνεδρίων θέλει να έχει τη δική του συμβολή στην καθιέρωση της χώρας σε ιατρικό συνεδριακό προορισμό» τόνισε ο κ. Λιντζέρης.

Σύμμαχοι στην πρωτοβουλία του ΕΟΦ είναι οι Έλληνες γιατροί που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Πρώτο βήμα για την προώθηση του εθνικού αυτού στόχου, κατά τον κ. Λιντζέρη, αποτελεί η διοργάνωση, μεθαύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ημερίδας με θέμα «Η Ελλάδα Ιατρικός Συνεδριακός Προορισμός», στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση