GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι in and therein της συναίνεσης εναντίον των out and about της πολιτικής…

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Όταν ακούς σήμερα για συναίνεση από τους τύπους που πριν απειληθεί με κατάρρευση το καθεστώς - δια...

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Όταν ακούς σήμερα για συναίνεση από τους τύπους που πριν απειληθεί με κατάρρευση το καθεστώς - δια του οποίου αυτοί οι ίδιοι που «είναι» μέσα στα πράγματα (in and therein) για να υπάρχουν και να ευημερούν - δομούσαν την αναφερόμενη ταυτότητά τους στο πλαίσιο των «κάθετων διαχωριστικών γραμμών» (το όλον ΠΑΣΟΚ σε δήθεν ασυμβίβαστη αντίθεση με το όλον ΝΔ), δεν μπορεί παρά να νοιώθεις κάπως! Να καλαμπουρίσεις ή να ειρωνευτείς την κατάστασή τους και την τρομάρα τους μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν ξαφνικά στο περιθώριο – στη θέση αυτών που μέχρι χθες περιφρονούσαν βαθύτατα καιlifestyle(ίστικα); Ή μήπως να αγανακτήσεις, ή ακόμη και να ξεράσεις από την πραγματική τους κοινωνική υπόσταση που εκφράζει μάλλον αρμονικά το χυδαίο «Είμαι» τους;

Προσωπικώς, τους καταλαβαίνω απολύτως, αλλά δεν είμαι εδώ σήμερα για να τους παρηγορήσω, ούτε για να τους λοιδορήσω! Δυστυχώς δεν θα μπορούσα παρά τους περιφρονήσω. Είναι η έκφραση του αδιεξόδου ενός καθεστώτος διαπλοκής και πατρωνίας που καταρρέει, επειδή κατέρρευσε πρώτα η πολιτική οικονομία του και μετά σιγά-σιγά βλέπουμε να αποδυναμώνεται ο μύθος του, συμπαρασύροντας και το lifestyle του.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η πολιτισμική διαδικασία οι «in and therein» θα έχουν ξαναανακαλύψει την πολιτική που σήμερα αποστρέφονται, όταν δεν καταριούνται. Μόνον που τότε θα είναι αυτοί που θα έχουν βγει από το κάδρο των ελληνικών πραγμάτων και θα έχουν πάρει τη θέση τους οι «out and about της πολιτικής»!

Ποιοι είναι οι τελευταίοι; Εκείνοι που από την αρχή της κρίσης και δίχως τραγικές αντιφάσεις σαν το δεξιό μέρος (: «Ζάππεια») της συγκυβέρνησης, επέμεναν στην πολιτικοποίηση του ελληνικού (χρηματοπιστωτικού και δημοσιονομικού) ζητήματος, στη θέση της εφαρμοζόμενης σεκιουριτοποίησης δια του προγράμματος «σοκ και δέος» της τρόικας.

Βάλτε την πολιτική και την ελληνική κοινωνία στο κάδρο της κρίσης, λέγανε οι «out and about»! Βγάλτε την πολιτική από την κρίση και αντικαταστήστε την κοινωνία από την χρηματαγορά στην αφήγησή σας, λέγανε οι «in and therein»! Και έγινε όπως θέλανε οι «in and therein», επειδή είχαν τα ΜΜΕ και τα λεφτά και ήλεγχαν τον μηχανισμό διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, στάσης και συμπεριφοράς, είχαν ισχυρούς συμμάχους στο εξωτερικό και πανίσχυρους στις τράπεζες, αλλά και επειδή πέτυχαν να εκφοβίσουν και ασφαλώς εξαπατήσουν την ελληνική κοινωνία… Πάντα υπάρχουν λεφτά για να εξοβελίσουν την πολιτική από το κάδρο, διασκεδάζοντας την παραγωγική και κοινωνική πραγματικότητα σε μια χώρα, ακόμα και εκεί όπου η συντεταγμένη πτώχευση με εσωτερική υποτίμηση υποδηλώνει όταν δεν καταδηλώνει πως «λεφτά δεν υπάρχουν». Κυρίως εκεί!

Το τί χρήμα σπαταλήθηκε στην Ελλάδα του «λεφτά δεν υπάρχουν, μια και τα φάγαμε όλοι μαζί» για να σβήσουν οι «in and therein» την πολιτική αντίδραση στο αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό πρόγραμμα τρόικας-συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) από τον «οδικό χάρτη» αναπροσαρμογής της Ελλάδας στην ΕΕ, δεν λέγεται! Έριξαν λεφτά στην επικοινωνία για να τυφλωθεί ο έλληνας, να εξαπατηθεί ο μικρο-επενδυτής και να νομιμοποιηθούν διαδικασίες κατάλυσης της ευρωπαϊκής νομιμότητας και του ελληνικού κράτους.

Αυτά τα λεφτά έφαγαν τα λεφτά και των χαμηλών και μικρομεσαίων νοικοκυριών και των μισθοσυντήρητων νοικοκυραίων. Μόνον που και αυτά τα λεφτά - που έφαγαν τα λεφτά στην Ελλάδα – από την ίδια τσέπη βγήκαν: την καταχρεωμένη τσέπη του Έλληνα. Και αυτά τα λεφτά που έφαγαν τα λεφτά, είναι τα λεφτά με τα οποία συντηρούνται και αναπαράγονται οι αυτοπαρουσιαζόμενοι σήμερα ως νουνεχείς, υπεύθυνοι και συναινετικοί έλληνες, οι συντηρητικοί, νεοφιλελεύθεροι και κεντρώοι, που δεν είναι άλλοι από τους «in and therein» της ύστερης Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία πτώχευσε πρώτα πολιτικώς και μετά οικονομικώς. Και αυτό, επειδή οι «in and therein» αποδείχτηκαν βάρβαροι, λιγούρηδες, καραγκιόζηδες, που υιοθετώντας ένα θρασύ και χυδαίο lifestyle, πέτυχαν να περάσουν στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία το μήνυμα: «η πολιτική και οι πολιτικοί αγώνες σκοτώνουν τον έρωτα και διώχνουν τους επενδυτές»!

Ο ιστορικός θα σου έλεγε πως είναι ηλίθια η προσέγγιση των «in and therein». Το αντίστροφο συμβαίνει! Η πολιτική είναι ο μόνος δρόμος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, εκεί όπου καταστράφηκαν επενδύσεις και παρατηρείται μακρόχρονη οικονομική αποτελμάτωση. Εγώ θα ήμουν πιο επιεικής. Οι «in and therein» δεν είναι ηλίθιοι. Παλαβωμένοι, κρατικοδίαιτοι και ημέτεροι φουκαράδες είναι, που βιώνουν μία μοναδική απειλή, η οποία διαταράσσει σε κρίσιμο βαθμό το lifestyle(ίστικο), απολιτικό, γνωστικό τους σύμπαν. Ήρθαν να κατακτήσουν και να κατακτηθούν για να κατακτήσουν οι άνθρωποι ετούτοι σ’ αυτόν τον κόσμο και κινδυνεύουν σήμερα να αφανιστούν από το κάδρο!

Αν είναι έτσι, καλύτερα να σπάσουν το κάδρο, παρά να δουν να έρχονται εκλογές και να αντικαθίστανται οι ίδιοι μέσα στο κάδρο από τους «out and about της πολιτικής»! Εκεί βρισκόμαστε σήμερα, εν όψει της αδυναμίας της βουλής να εκλέξει σύμφωνα με τις πρόνοιες του συντακτικού νομοθέτη, ΠτΔ. Το τι σαχλαμάρες, νομικές και πολιτικές παραδοξότητες διαδίδουν σήμερα δια των ΜΜΕ που ελέγχουν οι «in and therein», δεν θα μπορούσαν ποτέ να περιγραφούν στο πλαίσιο αυτού του σημειώματος. Η κινδυνολογία, η διπλοπροσωπία και κάθε είδους παραλογισμός που υποδύεται την οικονομική λογιστική και την σωφροσύνη των «in and therein», συντάσσει ένα μοναδικό κεφάλαιο στο περιθώριο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά έκφραση της αντικειμενικής ανασφάλειας που δομεί το σημερινό «Είμαι» των «in and therein», καθώς για πρώτη φορά από την δεκαετία του 1960 έρχονται αντιμέτωποι με την πιθανότητα να περιθωριοποιηθούν από τους «out and about». Αυτό συνεχίζει να τους είναι κάτι αδιανόητο.

Να μπορούσαν τουλάχιστον να καθυστερήσουν λίγο ακόμη οι εκλογές, μήπως επιτευχθεί συναίνεση με την μορφή μετάλλαξης σε «in and therein» όσων εκ των «out and about» αποτελούν αυτή την στιγμή το κρίσιμο δυναμικό για μια νέα δημοκρατική μεταπολίτευση με παραγωγική αναδιάρθρωση, προπαγανδίζουν και εκλιπαρούν οι καθεστωτικοί παράγοντες και οι υπάλληλοί τους! Μόνον που αυτό δεν συμφέρει τον Αντώνη Σαμαρά, διότι θα τον έθετε στο περιθώριο με τον ίδιο τρόπο που τοποθετήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά ούτε και κανέναν άλλον που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της οικονομίας και της αγοράς με όρους πολιτικής, αναδιανομής και εκδημοκρατισμού. Το χατίρι των «in and therein» είναι προφανές ότι δεν μπορεί να κάνει και κανείς αριστερός σήμερα, σε αντίθεση με ο, τι έπραξαν αριστερές ηγεσίες κάμποσες φορές κατά το παρελθόν! Βλέπετε, η ελληνική ιστορία έχει επιταχύνει τον ρυθμό της κίνησής της μετά την μακρόχρονη ύφεση και απειλεί να πετάξει εκτός κοινοβουλευτισμού όλους εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται τις αντικειμενικότητες που δομούν το νέο κάδρο της Ελλάδας και των πολιτικών της στην Ευρώπη και διεθνώς.

Έρχεται η εποχή των «out and about» της πολιτικής, για να κριθούν και αυτοί και να ηττηθούν κάποτε, όπως κρίνονται και ηττώνται σήμερα οι μέχρι χθες θριαμβευτές της ζωής στην πατρίδα μας, «in and therein». Και σημειώστε πως οι αξιοπρεπείς άνθρωποι διακρίνονται από τους μη αξιοπρεπείς κατά την απομάκρυνσή τους από το κάδρο!...

1 σχόλιο

  1. Έλληνες, εξαθλιωμένοι από τους φόρους και τα χαράτσια, μην αφήσετε άλλο τους μεγαλοεκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους να παίζουν παιχνίδια με τα τα κόμματα της καταστροφής μας ( ΝΔ και ΠΑΣΟΚ )

    Μην αγοράζετε τις φυλλάδες τους, Νέα, Βήμα, Έθνος, Πρώτο Θέμα, Ελεύθερο Τύπο. Αγοράζετε μόνο Kontra News, Εφημερίδα των Συντακτών, Χωνί της Κυριακής, Παρόν της Κυριακής, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Μη βλέπετε τις ειδήσεις στα κανάλια τους, κλείστε τις τηλεοράσεις. Μην επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες και τα μπλογκς μεγαλοδημοσιογράφων που στηρίζουν τους τυράννους μας, τους ανθρώπους που μας τάραξαν σε χαράτσια και φόρους. Αν ξαναψηφιστούν, έρχεται Αρμαγεδώνας νέων μέτρων και φόρων και μειώσεων που θέλει το γερμανικό Δ' Ράιχ. Δεν θα μείνει Έλληνας ζωντανός στην Ελλάδα ή θα πάει μετανάστης και όλοι θα λαμβάνουν μισθούς και συντάξεις πείνας 300-500 ευρώ. Αυτό είναι το σχέδιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Αντωνάκη και Βαγγελάκη. Τιμωρήστε τους που 4 χρόνια μας "βιάζουν" σωματικά και ψυχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση