GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώην πράκτορας της KGB χρηματοδότης της Ακροδεξιάς στην Γαλλία...

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Γαλλία και όχι μόνο η αποκάλυψη ότι το ακροδεξιό κόμμα στην Γαλλία έχει λάβει δάνεια από ρωσικές επιχειρήσει...

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Γαλλία και όχι μόνο η αποκάλυψη ότι το ακροδεξιό κόμμα στην Γαλλία έχει λάβει δάνεια από ρωσικές επιχειρήσεις. 
Συγκεκριμένα, το κόμμα Εθνικό Μέτωπο έχει λάβει δάνειο ύψους 11.7 εκατομμυρίων δολλαρίων από ρωσική τράπεζα, με σκοπό την προώθηση των πολιτικών εκστρατειών.
Ακόμα, ο... Ζαν Μαρί Λεπέν, ο ιδρυτής του κόμματος, έχει λάβει προσωπικά ένα δάνειο ύψους 2.5 εκατομμυρίων δολλαρίων από μια εταιρεία που ανήκει σε πρώην πράκτορα της KGB.
Αυτή ανήκει στον Yuri Kudimov, πρώην πράκτορα της KGB και φίλο του Ρώσου Προέδρου, ο οποίος έχει και άλλη μια τράπεζα την VEB Capital. Το δάνειο, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα Mediapart, έγινε από την εταιρεία Vernonsia Holdings Ltd με έδρα στην Κύπρο μέσω ενός ελβετικού λογαριασμού.
Ο Ζαν Μαρί Λεπέν παραδέχθηκε δημοσίως το δάνειο λέγοντας πως δεν είναι μυστικό και το κόμμα δεν έχει τίποτα να κρύψει.
«Αυτό που είναι σκανδαλώδες είναι ότι οι γαλλικές τράπεζες δεν δανείζουν» τόνισε.
«Η Ρωσία είναι μια φιλική χώρα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ένας μεγάλος πατριώτης.» πρόσθεσε.
Είναι γνωστός ο θαυμασμός της οικογένειας Λεπέν προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ η σχέση της Γαλλίας και γενικότερα της Ευρώπης με την Ρωσία έχει διαταραχθεί από την κατάσταση στην Ουκρανία.







Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση