GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχίζουν εκπαίδευση στο Ισραήλ με το α/φος M-346 Lavi

Από τον Ιανουάριο θα αρχίσει η εκπαίδευση των Ικάρων της Αεροπορίας του Ισραήλ στο κατασκευής Alenia Aermacchi νέο αεροσκάφος ...



Από τον Ιανουάριο θα αρχίσει η εκπαίδευση των Ικάρων της Αεροπορίας του Ισραήλ στο κατασκευής Alenia Aermacchi νέο αεροσκάφος
προκεχωρημένης εκπαίδευσης M-346 Lavi που έχει προμηθευτεί η μεσανατολική χώρα.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, το 2016 τα υπό παραλαβή M-346 Lavi θα αντικαταστήσουν τα ηλικίας πλέον των 42 ετών A-4 Skyhawk που σήμερα επιχειρούν οι «Ιπτάμενες Τίγρεις» της 102ης Μοίρας. Ας σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες έχουν παραληφθεί πέντε από τα 30 συνολικά αεροσκάφη M-346, όπως και το πρώτο από τα τέσσερα επίγεια συστήματα εκπαίδευσης. Τόσο τα αεροσκάφη όσο και τα συστήματα εκπαίδευσης θα εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση Hatzerim, στην έρημο Negev.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους μία αρχική ομάδα έμπειρων ιπταμένων της Αεροπορίας του Ισραήλ εκπαιδεύθηκε και πιστοποιήθηκε στο αεροσκάφος στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας πλησίον του Varese, στην Ιταλία. Επίσης το περασμένο καλοκαίρι άρχισαν την εκπαίδευση τους στο Ισραήλ επιπλέον ιπτάμενοι και μόλις πιστοποιηθούν θα συμπληρώσουν την ομάδα εκπαιδευτών στον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Έτσι, τον Ιανουάριο του 2015 η πρώτη τάξη Ικάρων θα αρχίσει την επίγεια και την εναέρια εκπαίδευση της στο νέο εκπαιδευτικό, που λόγω του ψηφιακού κόκπιτ και των προηγμένων συστημάτων εκπαίδευσης που ενσωματώνει αλλά και σε συνδυασμό με τα επίγεια συστήματα εκπαίδευσης αναμένεται ότι θα προετοιμάσει στον βέλτιστο δυνατό βαθμό τους ιπτάμενους που θα στελεχώσουν τα F-16I, F-15I και F-35 της Αεροπορίας του Ισραήλ.

Μάλιστα, το M-346 ενσωματώνει εξομοιωτές που επιτρέπουν την πτητική εκπαίδευση σε ποικίλους αισθητήρες και όπλα που οι εκπαιδευόμενοι θα συναντήσουν στις πολεμικές μοίρες. Ειδικότερα to M-346 διαθέτει την ενσωματωμένη σουίτα εικονικών ηλεκτρονικών πτήσης (EVA: embedded virtual avionics) που έχει αναπτυχθεί από την Elbit Systems και η οποία εξομοιώνει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ραντάρ, ηλεκτρο-οπτικούς αισθητήρες και όπλα.

Επίσης, αυξημένες εκπαιδευτικές δυνατότητες παρέχει το επίσης ανάπτυξης Elbit, αναρτώμενο επί της κάσκας σύστημα εξομοίωσης ηλεκτρονικών πτήσης Targo που επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους τον σχεδιασμό, τη δοκιμαστική επανάληψη, την εκτέλεση και την απενημέρωση αποστολής με τη χρήση της ατομικής τους κάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση