GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

New York Times: O πρώτος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός μετά από δεκαετίες

Στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015 από τη Βουλή αναφέρονται δημοσιεύματα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times (ΝΥΤ) και τ...


Στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015 από τη Βουλή αναφέρονται δημοσιεύματα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times (ΝΥΤ) και της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.
Με τίτλο «Το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζει τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό μετά από δεκαετίες», το δημοσίευμα των NYT σημειώνει ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει εκτεταμένες μειώσεις φόρων και ισχυρή ανάπτυξη, «παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την οικονομική πολιτική και τα ερωτηματικά σχετικά με τις προοπτικές εξόδου της χώρας από μία τιμωρητική διεθνή διάσωση».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην οποία τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2015, που είναι ο πρώτος ισοσκελισμένος έπειτα από δεκαετίες, σηματοδοτεί τη σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από την 6ετή ύφεση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μία νέα εποχή που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.
Οι NYT σημειώνουν ότι ο προϋπολογισμός δεν έχει εγκριθεί τυπικά από την τρόικα των διεθνών πιστωτών και ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, διαφώνησε με την αισιοδοξία του πρωθυπουργού, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει περισσότερα μέτρα λιτότητας .
Με τίτλο «Αντίθετοι διαδηλωτές και πιστωτές στον προϋπολογισμό που ψηφίσθηκε από τους Έλληνες βουλευτές» το δημοσίευμα του Guardian σημειώνει ότι την ώρα που διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν κατά του προϋπολογισμού, η ελληνική κυβέρνηση έστελνε μήνυμα ότι θα συζητήσει σήμερα για τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει οι διεθνείς πιστωτές της χώρας.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε παράλογες και αδικαιολόγητες τις απαιτήσεις που έχει εγείρει η τρόικα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση