GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το γράμμα της μικρής Νίκης που δεν έλαβε ο Άγιος Βασίλης! [photos]

Αυτά τα Χριστούγεννα, δυστυχώς, δε θα είναι για όλους όμορφα, ζεστά και με δώρα... Πολλά παιδιά στερούνται, όχι μόνο ένα παιχνί...



Αυτά τα Χριστούγεννα, δυστυχώς, δε θα είναι για όλους όμορφα, ζεστά και με δώρα... Πολλά παιδιά στερούνται, όχι μόνο ένα παιχνίδι ή μια σοκολάτα, αλλά ακόμη και. την υγεία τους.
Για μία τέτοια περίπτωση οικογένειας με σοβαρά προβλήματα ενημερώθηκε η εθελοντική ομάδα GIVE, που δρα στο Ηράκλειο, βοηθπώντας κατά το δυνατόν, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Σε ανάρτηση στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, παρουσιάζεται το γράμμα της μικρής Νίκης προς τον Άγιο Βασίλη. Ευτυχώς για εκείνη και την οικογένειά της το γράμμα δεν έφτασε στα .. χέρια του Άγιου Βασίλη, αλλά στην ομάδα GIVE, που κινητοποιείται για να βοηθήσει το κοριτσάκι και την οικογένειά της, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τόσο υγείας όσο και οικονομικά.

Στην ανάρτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είχε στολισμένο ένα γράμμα ενός μικρού κοριτσιού. Έχοντας καταλάβει ότι ο μπαμπάς της είναι βαριά άρρωστος εναπόθεσε όλες της τις ελπίδες στον Άγιο Βασίλη και του ζήτησε να κάνει τον μπαμπά της καλά! Αν διαβάστε το γράμμα θα καταλάβετε ότι και την περασμένη χρονιά δώρο δεν πήρε γιατί τα χρήματα δεν έφταναν! Τα έξοδα είναι πάρα πολλά, η μητέρα της μικρής άνεργη και με έναν σύζυγο δυστυχώς που οδεύει στο τέλος της ζωής του.

Το κοριτσάκι που έγραψε το γράμμα έχει κοιλιοκάκη, αυτοάνοση διαταραχή που δεν της επιτρέπει να τρώει ότι τρώνε τα άλλα δύο αδέρφια της. Για τη διατροφή της απαιτούνται αρκετά χρήματα αφού όλα τα προϊόντα που πρέπει να τρώει είναι χωρίς γλουτένη.

Την κατάσταση προσπαθεί να σώσει η γιαγιά, εποχιακό το επάγγελμα της, φτάνει στο σημείο να μην πληρώνει λογαριασμούς για να μπορεί να βοηθάει έστω αγοράζοντας κάποια από τα τρόφιμα της μικρής! Στην ουσία σωστή δίαιτα σε μόνιμη βάση δεν γινόταν γιατί δεν το επέτρεπε η τσέπη τους!

Αποφασίσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να δώσουμε χαρά σε αυτό το σπίτι! Μακάρι να είχαμε το μαγικό ραβδί για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία της μικρής! Σκοπεύουμε να εστιάσουμε κυρίως στα παιδιά! Να τραβήξουμε την προσοχή τους πάνω από την ασθένεια! Συζητώντας μαζί τους διαπιστώσαμε ότι έχουν τρομερή όρεξη για εξωσχολικές δραστηριότητες!

Τα δύο κοριτσάκια θέλουν να μάθουν Κρητικούς χορούς, η μικρή θα ήθελε και τραγούδι! Ο αδερφός τους θα ήθελε να ξεκινήσει polo! Ομάδα, για να βάλουμε τα δυνατά μας να βρούμε στα παιδιά δωρεάν σχολές, θέλουμε τον χαμόγελο τους πίσω!

Για τη διατροφή της μικρής μιλήσαμε με την εταιρεία Χαλκιαδάκης και για ακόμη μια φορά έδωσε τη λύση! Θα αναλάβει το παιδί στη διατροφή του παρέχοντάς του κάθε μήνα τα τρόφιμα που χρειάζεται Άλλη μια κίνηση που μας συγκίνησε πάρα πολύ και θέλουμε να την αναφέρουμε, από μια κοπέλα που εργάζεται στα κεντρικά του Χαλκιαδάκη: Έμαθε για το πρόβλημα της μικρής και όταν σχόλασε έκατσε και έψαξε στο ίντερνετ συνταγές μαγειρικής χωρίς γλουτένη έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερη ποικιλία και φαντασία στα φαγητά του παιδιού! Αυτή η κίνηση δείχνει πάρα πολλά! Ο κάθε ένας μας είτε μέσα από τη δουλειά του είτε έξω από αυτήν έχει κάτι να προσφέρει, μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία!
Όσοι φίλοι θα θέλατε να προσφέρετε σε αυτό το σπίτι κρέας, φρούτα και λαχανικά είναι ευπρόσδεκτα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση