GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χειροπέδες σε πασίγνωστο πολιτικό για εμπορία όπλων: Το ραντεβού που τους έκαψε...

Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο από...



Συνελήφθη στο Μαυροβούνιο από...
την Αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών ο σύμβουλος του πρώην ΙταλούΠρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Mάσιμο Ρομανιόλι και άλλοι δύο Ρουμάνοι.(Flaviu Gergoescu 42 ετών και Cristian Vintila 44 ετών), μετά από συντονισμένη επιχειρηση της ρουμανικής αστυνομίας, του υπουργείου Εσωτερικών, της Ιντερπόλ και της DEA, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Ρομανιόλι διετέλεσε σύμβουλος του Μπερλουσκόνι, ενώ παράλληλα ήταν αντιπρόεδρος της Ένωσης Φιλίας Ελλάδας-Ιταλίας-Κύπρου και εκπρόσωπος της εταιρείας οπλικών συστημάτων «Alenia Aeronautica».

Ως φιλλέληνας, ο Ρομανιόλι διέμενε στη Γλυφάδα και εμφανιζόταν και σε ελληνικά τηλεοπτικα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες
Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία όπλων.
Όπως αναφέρουν τα Ιταλικά Μέσα Ενημερωσης, οι τρεις άνδρες είχαν κλείσει συμφωνία με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) που εδώ και χρόνια έχει κηρύξει εμφύλιο πόλεμο με το επίσημο κολομβιανό κράτους.

Πώς τους συνέλαβαν – Το ραντεβού που τους “έκαψε”
Οι τρεις άνδρες είχαν μπει στο “μάτι” των διωκτικών αρχών, από τον Μαιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014.
Κλείστηκε ραντεβού όπου αντί των μεσαζόντων , εμφανίστηκαν πράκτορες και αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τον Ιταλό και τους δύο Ρουμάνους.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η πώληση βαρύ οπλισμού όπως βλήματα, αντιαεροπορικά όπλα και πιστόλια.
Oι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό κράτηση και ήδη η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει την έκδοση του Ρομανιόλι στις ΗΠΑ ώστε να δικαστεί για διάφορα αδικήματα τα οποία επισείουν ποινή ισοβίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση