GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκτός γραμμής (για λίγο;) και η Μ. Κόλλια των ΑΝΕΛ για την προεδρική εκλογή. Τα είχε πει (όπως αποκάλυψε το press-gr) και τον Οκτώβριο...

Νέα αναταραχή στο κόμμα του Π. Καμμένου! Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά δήλωσε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, που συ...

Νέα αναταραχή στο κόμμα του Π. Καμμένου! Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά δήλωσε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, που συνεδρίασε με αφορμή τις καταγγελίες της συναδέλφου της Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, ότι ο βουλευτής πρέπει να ψηφίζει κατά συνείδηση.Η δήλωση  ερμηνεύθηκε ως παράθυρο υπερψήφισης της κυβερνητικής πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας και προκάλεσε θύελλα συζητ΄σηεων...
Στη συνέχεια όμως η βουλευτής συνομιλώντας με δημοσιογράφους  επιχείρησε να “μαζέψει” τις δηλώσεις της, λέγοντας: “Εγώ δε θα ψηφίσω ποτέ Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη και εάν κατέβει ο Καραμανλής”. Προσέθεσε πάντως: “Εκτός και εάν μετά από τρεις μήνες γίνει πόλεμος”.
Μάλιστα η κ. Κόλια, προχώρησε και σε νέα δήλωση ξεκαθαρίζοντας και πάλι, ότι δεν θα αποτελέσει "μαξιλαράκι" της κυβέρνησης. "Για άλλη μία φορά ενημερώνω και δηλώνω ότι δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι δηλώσεις για «μαξιλαράκια» και η σιγουριά κάποιων για 180 ναι, δεν με αφορούν. Οι βουλευτές δεν ποδηγετούνται από εκβιαστικές αναφορές".

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Κόλλια παίρνει αυτή τη θέση. Όπως είχε αποκαλύψει το press-gr, μιλώντας στη συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό της Βουλής, στις 21 Οκτωβρίου, η βουλευτής των ΑΝΕΛέκανε και μια αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης του πολιτικού και κοινοβουλευτικού συστήματος που συζητήθηκε και σχολιάστηκε.
Ποιο ήταν το συγκεκριμένο απόσπασμα που θεωρήθηκε ότι απευθυνόταν προς διάφορες κατευθύνσεις; Το εξής:
"...Οι περίοδοι εκείνες που ο κάθε πολιτικός αρχηγός, μη σεβόμενος ακόμα και τα κομματικά του όργανα, διέγραφε Βουλευτές που διαφωνούσαν θα πρέπει να εκλείψουν δια παντός.
Στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μας δίνεται μια τελευταία ευκαιρία να θωρακίσουμε το πολιτικό μας σύστημα και επιτέλους το Κοινοβούλιο να έχει τη δύναμη να σταθεί ανάχωμα στα όποια διευθυντήρια, στη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κάθε τρόικα, σε κάθε παρασύστημα που βολεύεται.  Βουλευτές όμηροι εκάστοτε κομματικής ηγεσίας και έρμαιο των συνθηκών δεν ανήκουν στην Ελλάδα που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας απαιτεί"

1 σχόλιο

  1. Μπράβο της. Να σταθούν στο ύψος τους οι βουλευτές που εξελέγησαν με αντιμνημονιακές ψήφους ! Να μην προδώσουν τους ψηφοφόρους τους ! Οι άλλοι, οι κωλοτούμπες, οι νεοαποστάτες θα μείνουν στην Ιστορία ως νέοι Εφιάλτες και Γούκοι ! Και οι κατάρες ενός λαού θα τους συνοδεύουν αιώνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση